Capito: 'Verstappen zou bij Williams de juiste coureur op het verkeerde moment zijn' Formule 1
Formule 1

Capito: 'Verstappen zou bij Williams de juiste coureur op het verkeerde moment zijn'

Capito: 'Verstappen zou bij Williams de juiste coureur op het verkeerde moment zijn'

Jost Capito denkt dat Alexander Albon de perfecte coureur is voor Williams. Ze halen met de Thai een man in huis met ervaring in de sport, maar waarvan hij denkt dat hij zich nog steeds prima aan kan passen aan een nieuw team. De ideale combinatie, die Max Verstappen volgens Capito bijvoorbeeld ook heeft. Hij weet echter dat dit het moment nog niet is om een coureur van het kaliber Verstappen aan te trekken.

'Ik denk dat Albon voor ons de logische keuze is omdat je moet kijken naar de situatie waarin het team zich momenteel bevindt', stelt Capito tegenover GP Racing. In het Britse blad gaat hij in op diverse onderwerpen en daar komt als vanzelfsprekend de komst van Albon aan bod. Hij denkt dat de voormalige Red Bull Racing-jongeling dé man is om Williams op weg te helpen naar de top van de grid.

Het liefst kiest elk team voor Verstappen, het meest veelbelovende talent van de opkomende generatie. Toch weet Capito dat het in de huidige situatie waar Williams in verkeert geen goede match zou zijn voor de Nederlander: 'Als wij Verstappen nu in het team hadden gehad, was hij de juiste coureur geweest op het verkeerde moment. Je moet een rijder hebben die nog niet aan de top van zijn carrière zit, maar wel al ervaring heeft.'

'Zo dwingt een coureur respect af binnen het team, maar heeft hij nog wel de snelheid en kan hij zich goed aanpassen aan de mentaliteit binnen het team', vindt de Duitser. Het verklaart ook meteen waarom Williams niet voor een ervaren man gegaan is voor naast Nicholas Latifi. Ze wilden iemand met aanpassingsvermogen en hoe ouder de coureur, hoe kleiner de kans dat deze zich aan kan passen aan een totaal nieuwe omgeving, als we de logica van de Williams-teambaas volgen.

Capito: 'Albon stond altijd op één'

Diverse namen werden in verband gebracht met het Williams-zitje toen duidelijk werd dat George Russell naar Mercedes zou vertrekken. Zo maakte Nyck de Vries onder meer kans op het stoeltje. Capito durft te beargumenteren dat de Britse renstal hoe dan ook op Albon geland was: 'Al hadden we meer coureurs om uit te kiezen, Albon was altijd de nummer één keuze geweest.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws