Nieuwe situatie voor Hamilton bij Mercedes: 'Russell gewoon van een ander kaliber' Formule 1
Formule 1

Nieuwe situatie voor Hamilton bij Mercedes: 'Russell gewoon van een ander kaliber'

Nieuwe situatie voor Hamilton bij Mercedes: 'Russell gewoon van een ander kaliber'

Timo Glock, voormalig Formule 1-coureur voor onder andere Toyota, ziet dat Lewis Hamilton momenteel in een lastige positie zit. De coureur van Mercedes heeft de huidige auto van de Duitse renstal nog niet zo goed onder controle als teamgenoot George Russell, waardoor Hamilton momenteel een achterstand heeft in het kampioenschap. Glock vraagt zich af hoe de verhoudingen zullen zijn als Mercedes weer vooraan mee kan doen.

Mercedes kent momenteel geen positieve seizoensstart en dat geldt ook voor Hamilton. De Duitse renstal was de afgelopen acht jaar gewend om zonder problemen de constructeurstitel te pakken, maar momenteel kan het team niet het gevecht aan gaan met Red Bull Racing en Ferrari. Daarbij heeft Hamilton momenteel een achterstand op teamgenoot Russell. De zevenvoudig wereldkampioen staat op de zesde plek in het klassement met een achterstand van 37 punten op zijn teamgenoot.

Glock denkt dat het voor iedereen merkbaar is dat Hamilton momenteel niet blij is met zijn situatie. De voormalig Formule 1-rijder hoort het in de stem van de Brit. 'Je hoort het als hij over de boordradio praat', vertelt Glock bij Auto Bild. 'Hij is gewoon niet gelukkig met bepaalde dingen. Het valt allemaal niet op zijn plek voor hem. Dan wordt het al gauw een kettingreactie, en dan heeft zelfs Hamilton het moeilijk. Ik denk dat er ook veel in zijn hoofd omgaat, want hij heeft nog nooit in deze situatie gezeten.'

Nieuwe situatie Hamilton met teamgenoot Russell

De afgelopen jaren was Valtteri Bottas de teamgenoot van Hamilton. De Fin kon geen vuist maken, maar Russell zet de recordwinnaar aan het werk. 'Hamilton heeft zijn teamgenoten de afgelopen jaren telkens onder de duim weten te houden. Russell is gewoon van een ander kaliber. Het wordt interessant om te zien hoe de situatie bij Mercedes zich zal ontwikkelen als ze mee gaan doen om de overwinning. Ik weet zeker dat ze dat weer kunnen doen', besluit Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws