Haas brengt voor GP Hongarije eerste en laatste grote upgrade voor 2022 Formule 1
Formule 1

Haas brengt voor GP Hongarije eerste en laatste grote upgrade voor 2022

Haas brengt voor GP Hongarije eerste en laatste grote upgrade voor 2022

Haas hoopt tijdens de Grand Prix van Hongarije een groot updatepakket mee te nemen. De Amerikaanse renstal had gehoopt dat dit pakket al eerder klaar zou zijn, maar het team heeft nog enkele dingen uitgeprobeerd in de windtunnel. Bovendien geeft teambaas Guenther Steiner toe dat de upgrade in Hongarije de is eerste en de laatste grote upgrade is voor Haas in 2022.

Haas is het enige team dat nog geen updates heeft toegepast op de huidige bolide. De Amerikaanse renstal wacht tot de laatste race voor de zomerstop. 'Ik heb steeds de Grand Prix van Frankrijk gezegd, maar misschien komt het pas in Hongarije', wordt de teambaas van Haas geciteerd door Motorsport.com. 'We wilden eerst nog andere dingen checken in de windtunnel, maar we zijn nu volle bak aan het produceren om de upgrade voor Hongarije klaar te hebben.'

Andere teams die onderaan meedraaien, hebben eerder al flinke upgrades gebracht. Deze waren met één oogopslag al duidelijk een ook de update van Haas zal met het blote oog te zien zijn. Desondanks hoopt Steiner natuurlijk dat het ook veel performance met zich meebrengt. 'Visueel gezien wordt het een grote stap, maar hopelijk is het ook qua performance een grote stap. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit hoe een auto eruit ziet, maar het verschil zal zeker wel te zien zijn.'

Geen verdere updates voor Haas

De upgrade die in Hongarije komt zal de eerste en tevens ook de laatste grote upgrade zijn van Haas. 'Er komen verder geen upgrades meer. We zullen aan de slag gaan met de auto voor volgend jaar en we stoppen met het maken van onderdelen voor de huidige auto', geeft Steiner toe. Toch stopt de ontwikkeling van de VF-22 niet. 'Als we iets vinden wat de huidige auto een flink voordeel geeft, dan ga we daar natuurlijk mee aan de slag. We werken alleen niet meer aan een groot pakket voor de auto van dit jaar', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws