Russell positief verrast door snelle aanpak FIA om porpoising tegen te gaan Formule 1
Formule 1

Russell positief verrast door snelle aanpak FIA om porpoising tegen te gaan

Russell positief verrast door snelle aanpak FIA om porpoising tegen te gaan

George Russell is positief verrast dat de FIA snel actie ondernam om porpoising, het stuiteren van de auto's, tegen te gaan. De mondiale autosportbond bracht donderdag een technische richtlijn naar buiten waarin staat dat auto's die te veel last hebben van het gestuiter een hogere rijhoogte moeten krijgen.

Mercedes vroeg al langere tijd om het ingrijpen van de FIA om porpoising tegen te gaan. Men dacht in eerste instantie dan ook dat deze richtlijn in het leven is geroepen om Mercedes te pleasen. Russell is het alleen niet eens met die gedachte: 'Ik denk dat iedereen denkt dat dit iets is waar Mercedes voor heeft gepusht. Niemand weet echter of dit in iemands voordeel werkt of niet', vertelt de Engelsman tegenover Sky Sports F1.

Qua gezondheid van de coureurs zou het wel voordelig moeten zijn. Na de Grand Prix van Azerbeidzjan werd het nog duidelijker dat rugpijn een bijwerking is van de stuiterende auto's. 'Als coureurs spraken we hierover, omdat we verandering wilden met oog op de toekomst', vertelt Russell. 'Waar wij vorig weekend last van hadden, was gewoon niet verantwoord. Het maakt dan niet uit aan welke kant je staat. Of je hebt porpoising en je raakt de grond, of je hebt geen porpoising, wil de auto zo dicht mogelijk bij de grond hebben en je raakt nog steeds de grond.'

Russell looft aanpak FIA

Russell is dan ook te spreken over het feit dat de FIA zo snel in actie komt om de gezondheid van de coureurs te beschermen: 'Het is veelbelovend om te zien dat ze direct actie ondernemen en niet weken of maanden wachten met het maken van politieke beslissingen om zoiets als dit aan te pakken. Ik ben verrast dat het zo snel is gegaan, maar hopelijk pakt het goed uit voor ons allemaal.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws