Nieuwe teambaas van Haas reageert op aanstelling: 'We zijn een prestatiegericht bedrijf' Formule 1
Formule 1

Nieuwe teambaas van Haas reageert op aanstelling: 'We zijn een prestatiegericht bedrijf'

Nieuwe teambaas van Haas reageert op aanstelling: 'We zijn een prestatiegericht bedrijf'

Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van Haas, is trots op zijn aanstelling voor het Amerikaanse Formule 1-team. De 47-jarige Japanner hoopt Haas naar betere prestaties te kunnen leiden in de komende periode, nadat hij als vervanger van Günther Steiner werd aangesteld. Haas eindigde in 2023 als hekkensluiter in het constructeurskampioenschap.

Komatsu is daarmee de nieuwste Formule 1-teambaas in de paddock, en is uiteraard dolgelukkig met zijn nieuwe rol. 'Ik ben natuurlijk heel blij dat ik de kans krijg om teambaas te worden bij het MoneyGram Haas F1 Team', aldus de nieuwe teambaas van Haas, Ayao Komatsu. 'Aangezien ik sinds de oprichting van het team in 2016 voor Haas werkzaam ben, heb ik vol passie bijgedragen aan de successen in de Formule 1.'

Prestaties moeten beter

Komatsu heeft behoorlijk wat werk te verzetten, aangezien Haas in de afgelopen vijf jaar niet meer hoger dan achtste wist te eindigen in het constructeurskampioenschap. 'Ik kijk ernaar uit om ons programma en de verschillende competitieve activiteiten intern te leiden om ervoor te zorgen dat we een structuur kunnen opbouwen die zorgt voor betere prestaties op het circuit', verklaart Komatsu.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

ayao komatsu 5
Ayao Komatsu in gesprek met teameigenaar Gene Haas.

'Wij zijn een prestatiegericht bedrijf', vervolgde Komatsu in een statement op de website van het team. 'We zijn de laatste tijd duidelijk niet competitief genoeg geweest, wat voor ons allemaal een bron van frustratie is. Gene (Haas, red.) en onze verschillende partners vormen een geweldige steun, en we willen hun enthousiasme terugbetalen met verbeterde prestaties op het circuit.'

'We hebben een geweldig team van mensen, verspreid over onze locaties in Kannapolis (in de Verenigde Staten, red.), Banbury (in Engeland, red.), en Maranello (in Italië, red.) en samen weet ik zeker dat we de resultaten kunnen bereiken waar we naar op zoek zijn.' Oud-teambaas Steiner werd niet genoemd in het statement van Komatsu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws