Norris blij verrast door snelheid McLaren: 'Dat hadden we echt niet verwacht!' Formule 1
Formule 1

Norris blij verrast door snelheid McLaren: 'Dat hadden we echt niet verwacht!'

Norris blij verrast door snelheid McLaren: 'Dat hadden we echt niet verwacht!'

Na de nieuwe upgrades in Singapore kwam Lando Norris in Japan voor de tweede keer op rij op het podium terecht. Vorig raceweekend stond hij al op de tweede trede van het podium, en ook in Japan nam hij die plek weer in beslag. McLaren liet in Suzuka ongetwijfeld zien dat ook zij tegenwoordig een tegenstander zijn die in de gaten gehouden moet worden, tot grote verbazing van Norris. De coureur gaf eerlijk toe dat het team voorafgaand aan de race niet durfde te dromen van dit resultaat, en dat zet de indrukwekkende prestatie enkel kracht bij.

Beide McLaren-coureurs waren op de vrijdag en de zaterdag al relatief sterk en wisten tijdens de kwalificatie de tweede en derde startpositie te bemachtigen. Ook tijdens de race zag het er voor beide heren keurig uit, en ze durfden zelfs een poging te wagen de leiding in de race over te nemen, Die poging was na enkele seconden verkeken, en de verdediging van de overgebleven podiumplekken verliep ook niet vlekkeloos. Norris was het niet eens met de snelheid van teamgenoot Oscar Piastri en dus moest het team ingrijpen om te voorkomen dat het incident in Monza ook in Japan plaats zou vinden. Uiteindelijk nam McLaren de titel best of the rest met gemak in beslag en wisten ze de concurrentie achter zich te houden.

Norris verrast over snelheid die McLaren liet zien

Tegenover Viaplay benadrukt Norris dan ook wat voor fantastische dag dit was voor zijn team en alle betrokkenen. 'Het was echt een geweldige dag, voor het hele team en vooral ook voor Oscar (Piastri, red.), die hier in Suzuka zijn eerste Formule 1-podium haalde. Het was echt een fantastische dag.' Aan de start leek het er even op dat Norris voor de leiding kon vechten met Max Verstappen, maar de Nederlander was zoals vanouds weer te dominant om dat haalbaar te maken. 'Ik had Max (Verstappen, red.) echt voor een halve seconde te pakken, maar het was net niet genoeg.'

Na de upgrades die McLaren in Singapore introduceerde zette het team ineens weer grote stappen, merkt ook Norris op. Na de trainingen was de coureur niet al te tevreden over de auto, maar na het resultaat tijdens de race is hij toch wel te spreken over de situatie. 'We boeken echt vooruitgang en het is fijn om dat te zien, want de snelheid zat er ook goed in. Misschien wel beter op de harde dan op de zachte banden zelfs, maar de tweede en derde plek is echt fantastisch voor ons.' Dat de twee podiumplekken volledig buiten de lijn der verwachting lagen is zacht uitgedrukt, aldus Norris. 'Het was wel waar we op hoopten voor de race begon maar de snelheid was echt zoveel beter dan we hadden verwacht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws