Norris en Ricciardo willen van Istanbul Park genieten met McLarens huidige sterke vorm Formule 1
Formule 1

Norris en Ricciardo willen van Istanbul Park genieten met McLarens huidige sterke vorm

Norris en Ricciardo willen van Istanbul Park genieten met McLarens huidige sterke vorm

Bij McLaren maakt men zich op voor een goed resultaat in Turkije. De Grand Prix van Italië wist het team uit Monza te winnen, terwijl ze ook in Rusland zeer dichtbij een overwinning zaten. Die sterke vorm nemen ze graag mee het eerstvolgende race-weekend in, als er op een circuit gereden wordt dat bij de coureurs uitstekend in de smaak valt.

'Ik kijk er naar uit om het circuit weer op te gaan na een teleurstellend einde van de vorige Grand Prix. Sindsdien heb ik veel tijd doorgebracht in de simulator waarin ik geleerd heb van die ervaring in Rusland. Ik ben er klaar voor om weer te racen', laat Lando Norris weten in een persbericht van zijn team. Het was de jonge Brit die aan het einde van de Grand Prix zijn eerste plaats uit handen gaf aan Lewis Hamilton.

Norris richt zich nu tot de Grand Prix op Istanbul Park. 'Het Turkse circuit is een waar genot voor de coureurs en ik ben blij dat we daar na een enerverende race in 2020 weer heen gaan', stelt hij. 'De fans zijn er ontzettend gepassioneerd dus het zal mooi zijn om ook die weer te zien.' Het circuit vormt voor de rijders een ware uitdaging en de McLaren-rijder gaat dan ook graag terug.

Teamgenoot Daniel Ricciardo denkt er hetzelfde over: 'We gaan weer naar Turkije! Een tof circuit dat mooie races oplevert.' Wel weet hij dat het circuit een aardig vraagteken vormt voor zijn Britse team: 'We hebben er hard aan gewerkt om goed uit de startblokken te schieten. We hebben weinig data, dus we hebben in de simulator gezeten en willen de vrijdag goed aftrappen.'

Seidl wil vorm McLaren doorzetten

Teambaas Andreas Seidl werkt inmiddels met twee coureurs die steeds beter in hun ritme lijken te komen. Daarnaast kan met de MCL35M in 2021 om podiumplaatsen gestreden worden. 'Wij willen onze sterke vorm doorzetten in de laatste wedstrijden van het jaar', geeft de Duitser aan. 'Na Rusland hadden we veel te leren, maar we kijken ook positief terug op de race. Turkije was in 2020 een welkome toevoeging en vorig jaar was de Grand Prix spannend. Dit jaar zou dat ook weer zo kunnen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws