AlphaTauri levert Tsunoda thuissimulator in zoektocht naar vormverbetering Formule 1
Formule 1

AlphaTauri levert Tsunoda thuissimulator in zoektocht naar vormverbetering

AlphaTauri levert Tsunoda thuissimulator in zoektocht naar vormverbetering

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hebben uiteenlopende schema's toegewezen gekregen voorafgaand aan de Grand Prix van Turkije. Waar Gasly met zijn familie mocht genieten van een rustige week voordat men internationaal gaat reizen, moest Tsunoda aan de bak om aan zijn vorm te werken. De Japanner heeft nu een simulator thuis staan waarmee hij dit poogt te doen.

In de voorbeschouwing van AlphaTauri komt eerst Gasly aan de beurt. De Fransman was in Sochi woedend na afloop van de Grand Prix omdat zijn Italiaanse team het meerdere keren op strategisch gebied liet liggen gedurende het weekend. 'In Rusland hebben we een geweldige mogelijkheid laten liggen. Daar hebben we onze kansen niet optimaal benut. Sindsdien hebben we gewerkt en geprobeerd te begrijpen wat er beter kon', geeft hij aan.

'Ik heb sinds Sochi tijd doorgebracht met mijn familie in Frankrijk. Ik wilde het rustig aan doen voordat we een jetlag-geteisterd restant van het jaar ingaan. Daarnaast heb ik getraind en overlegd met mijn ingenieurs om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het aankomende weekend', vervolgt hij. Zo heeft Gasly, die het hele jaar al in topvorm is, dus uitgerust en getraind zoals gebruikelijk. Simulatorwerk is voor hem in het huidige jaar dan ook niet echt nodig.

Ook geeft hij vrij wat hij van het eerstvolgende circuit vindt, Istanbul Park: 'Vorig jaar nam ik voor het eerst deel aan een race op Istanbul Park. Het is een lay-out waar ik erg van genoten heb, zeer technisch en lastig om te rijden. Ook is het fysiek zwaar.' Met name bocht 8 vergt veel van de coureurs. Het is een linker doordraaier waar de coureurs een lange tijd tegen de 5 g te verduren krijgen. Een ware uitdaging voor de rijders dus.

Tsunoda op zoek naar vorm in thuissimulator

Ook Tsunoda had twee weken vrij, maar spendeerde die anders dan zijn collega. 'Rusland was voor mij teleurstellend', stelt hij eerst, terugblikkend op een kleurloos weekend waarin punten continu ver buiten handbereik lagen. 'Tot aan de kwalificatie boekte ik goede progressie, dus het was frustrerend om Q3 op een paar tienden te missen. In de race verloor ik teveel plekken in de eerste ronde. Ik had totaal geen grip.'

De Honda-protegé deed het aan het begin van het jaar geregeld verdienstelijk, maar kent sinds enkele wedstrijden een totale vormdip. Daar wil AlphaTauri middels simulatorwerk wat aan doen: 'Sindsdien heb ik veel tijd doorgebracht in de fabriek, de meest recente race geëvalueerd en mij voorbereid op Turkije. Ik heb nu een simulator thuis die ik kan gebruiken dus ik heb veel meters gemaakt!' Het is niet hetzelfde als de state of the art-Red Bull-simulator, stelt hij, maar het helpt.

Tsunoda maakt zich op voor de Grand Prix van Turkije en weet niet echt wat hem te wachten staat: 'Vorig jaar was er in Turkije geen F2-race, dus dit wordt de eerste keer dat ik op Istanbul Park zal rijden. Ik heb de F1-race van vorig jaar bekeken en het zag er erg glad uit. Het wordt zwaar, maar ik kijk er naar uit.' Ook hij noemt bocht 8 als grootste uitdaging van het asfalt wat de coureurs het aankomende weekend te wachten staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws