Norris moet vrezen voor gridstraf in thuisrace na hard duel met Verstappen Formule 1
Formule 1

Norris moet vrezen voor gridstraf in thuisrace na hard duel met Verstappen

Norris moet vrezen voor gridstraf in thuisrace na hard duel met Verstappen

Voor Lando Norris eindigde de Grand Prix van Oostenrijk in mineur. De Britse McLaren-coureur leek lange tijd af te stevenen op een tweede plek, in een vrije saaie race. Na de laatste ronde pitstops ontbrandde een harde strijd voor de leiding, terwijl Lando Norris al een waarschuwing vanwege track limits had gekregen. Niet alleen viel Norris uit, het lijkt erop dat hij nu ook nog rekening moet houden met een gridstraf in Silverstone.

Verstappen had de race in de eerste stint volledig onder controle. Hij bouwde een voorsprong van zeven seconden op, en leek onbedreigd op weg te zijn naar zijn zesde Grand Prix-overwinning op de Red Bull Ring. In de tweede stint had hij het wel al lastiger, en kon hij zijn voorsprong niet langer uitbreiden. Verstappen was vrij vocaal over de boordradio, en werd met twintig ronden te gaan naar binnen gehaald voor zijn laatste set Pirelli-banden.

Red Bull Racing leverde daarbij een zeldzaam langzame pitstop af, waarna Norris op minder dan drie seconden achterstand zat. Na een klein foutje van Verstappen zat Norris binnen twee seconden, waarna hij de aanval opende op zijn nieuwe banden, terwijl Verstappen gebruikte banden had. Norris viel Max Verstappen meerdere keren agressief aan, en de Nederlander - beducht voor een titelstrijd - verdedigde dan ook hard. Beide coureurs kwamen daarbij meerdere keren buiten het circuit terecht, terwijl Lando Norris eerder al een laatste waarschuwing voor track limits gekregen had.

Gridstraf verwacht

Op het moment dat beide mannen elkaar uit het gevecht voor de zege reden, kreeg Norris ook de melding dat hij vijf seconden straf kreeg vanwege track limits. Norris viel echter in die ronde uit, en maakte dus geen pitstop. Op basis van het verleden, en op basis van de FIA-reglementen wordt de vijfsecondenstraf dan doorgaans omgezet in een gridstraf van drie plekken. Dat zou voor Norris extra zout in de wond zijn, zeker aangezien de 24-jarige komend weekend aan de start van zijn thuisrace staat.

Ricciardo kreeg eerder dit seizoen ook al drie plekken gridstraf, omdat hij zijn tijdstraf niet kon uitzitten. Afgelopen seizoen zorgde Red Bull Racing er in Japan met Pérez voor dat hij terugkwam van een uitvalbeurt, om zijn tijdstraf in te lossen, zodat hij geen gridstraf meenam uit het raceweekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws