Norris onder de indruk van toewijding van collega: 'Ik heb enorm veel respect daarvoor' Formule 1
Formule 1

Norris onder de indruk van toewijding van collega: 'Ik heb enorm veel respect daarvoor'

Norris onder de indruk van toewijding van collega: 'Ik heb enorm veel respect daarvoor'

Waar menig coureur het een paar jaar volhoudt in de Formule 1 of het zelfs nooit bereikt, weet Fernando Alonso zich al ruim twintig jaar staande te houden in de hoofdklasse. Recent kondigde hij aan dat hij ook na het 2024-seizoen nog minstens twee jaar blijft racen. ‘Het vergt veel toewijding’, geeft Lando Norris aan tegenover Motorsport.com.

Met een contractverlenging tot en met 2026 op zak, zal Alonso op zijn 45e nog rondrijden in de Formule 1 en zal hij bijna een totaal van 450 Grands Prix aantikken. Meerdere collega’s gaven al aan onder de indruk te zijn van de toewijding van de Spanjaard, waaronder dus ook Norris. ‘Het vergt enorm veel toewijding. Ik denk niet dat iemand gelooft dat Fernando daar een tekort aan heeft’, zegt de McLaren-coureur. ‘Hij laat dat zien bij alles wat hij doet in zijn leven. Of het nou op de baan is of erbuiten, in andere sporten of wat dan ook’, voegt hij eraan toe.

Alonso's carrière is een zeldzame prestatie

Dat iemand zo lang bij de top van zijn sport hoort, is volgens de Brit ongekend. Een sporter moet namelijk veel offers brengen om het vol te houden ‘Het ligt eraan wat je wilt doen. Iedereen is anders’, geeft Norris aan. ‘Het is zeldzaam dat iemand zich zo lang aan een sport wijdt’, vervolgt hij. ‘Hij is waarschijnlijk een van de oudste sporters ter wereld die nog aan de top meedoet en dat niveau behalen en behouden is iets wat je misschien wel nooit meer zal zien in de Formule 1. En als dat gebeurt, zal het zeer zeldzaam zijn’, constateert hij.

Of Norris voor zichzelf ook zo’n lange carrière ziet, betwijfelt hij. Een loopbaan als die van Alonso is uniek. ‘Ik heb enorm veel respect daarvoor’, zegt hij nog maar eens. ‘Ik heb geen idee of ik dit over twintig jaar nog wil, of ik het dan nog goed doe.’ Voorlopig denkt de Britse coureur daar dus nog niet te veel over na. ‘Ik ben blij met waar ik nu ben en als ik dit blijf doen, dan zien we wel verder’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws