Norris put hoop uit 'komst van grote namen bij McLaren': 'Nodig om onze kracht te vergroten' Formule 1
Formule 1

Norris put hoop uit 'komst van grote namen bij McLaren': 'Nodig om onze kracht te vergroten'

Norris put hoop uit 'komst van grote namen bij McLaren': 'Nodig om onze kracht te vergroten'

Lando Norris is blij dat er veranderingen aan gaan komen bij McLaren die zullen helpen om het team competitiever te maken. Dat doet het team niet alleen met updates aan de auto, maar ook met het werven van personeel. Onlangs maakte McLaren bekend dat Red Bull Racing-chief engineering officer Rob Marshall vanaf 2024 werkzaam zal zijn voor de Britse renstal. Volgens Norris zijn zulke mensen nodig om het team te versterken.

Vanaf het begin van het seizoen is het te merken dat McLaren amper competitie kan bieden aan de andere teams in het middenveld. De eerste paar races gingen voornamelijk gepaard met mechanische problemen. Punten bleven uit tot de Grand Prix van Australië, waar McLaren kon profiteren van de vele uitvallers en de chaos van de race. Het moet echt beter, dat erkende ook teambaas Andrea Stella. Het team is bezig met orde op zaken stellen en heeft hier en daar personeel weggehaald, zoals Marshall, die vanaf 2024 gaat werken voor McLaren.

'Vanuit het perspectief van het team en de nieuwe mensen, ben ik erg blij. Ik denk dat er grote namen komen, wat altijd een geweldige toevoeging is', zegt Norris in gesprek met Sky Sports F1. 'Mensen die al vele jaren in de sport zitten en een cruciaal onderdeel zijn geweest van het succes van andere teams', gaat de Brit verder. 'Kennis is dus één van de belangrijkste dingen in de Formule 1, evenals het personeel. Dus ik denk dat het binnenhalen van enkele grote jongens, niet dat we slechte mensen hadden, want dat is absoluut niet waar, gewoon nodig was om de kracht te vergroten en te kunnen concurreren met de andere teams. Mercedes, Ferrari, Red Bull enzovoort. Dus ja, het is een hele goede zaak.'

'Als je het moeilijk hebt, wil je ook graag naar de toekomst kijken'

Norris weet dat alles nog in een vroeg stadium verkeert bij de Britse renstal, maar wat er nog gaat komen maakt hem zeer enthousiast. 'Op dit moment is het nog pril, maar er zijn al feitelijk goede verbeteringen geweest op het gebied van ontwikkeling en dergelijke. Nieuwe ideeën, nieuwe perspectieven. Dus er is al goede vooruitgang geboekt', stelt de 23-jarige. 'Daarom kijk ik uit naar dit jaar. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe we de winter in gaan en beter voorbereid zijn op 2024', gaat Norris verder.

'Tegen die tijd zullen we de nieuwe windtunnel hebben, zullen we de nieuwe simulator hebben en zullen er meer mensen instromen voor het seizoen van 2024. Dus dan kijk ik nog meer uit naar 2025.' Vooral nu het niet van een leien dakje gaat zit Norris met smacht te wachten op het moment waarop McLaren weer goede resultaten gaat boeken. 'Er staan dus veel spannende dingen te gebeuren. Ik probeer op een bepaalde manier niet te veel naar de toekomst te kijken. Als je het moeilijk hebt, wil je ook graag naar de toekomst kijken', zegt de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws