Piastri's kwalificatie deed er uiteindelijk niet toe: 'Hadden de pace niet om in top tien te blijven' Formule 1
Formule 1

Piastri's kwalificatie deed er uiteindelijk niet toe: 'Hadden de pace niet om in top tien te blijven'

Piastri's kwalificatie deed er uiteindelijk niet toe: 'Hadden de pace niet om in top tien te blijven'

Na een goede kwalificatie kwam de Grand Prix van Spanje toch als een teleurstelling voor Oscar Piastri. De McLaren-coureur kwam uiteindelijk als dertiende over de streep en kende een zeer lange middag in Barcelona. Net als bij Haas worstelt McLaren met de racesnelheid op de zondag, terwijl de kwalificaties vaak wel goed gaan.

McLaren verraste op de zaterdag van het raceweekend in Barcelona. Lando Norris was de grootste verrassing, de Brit klokte de derde tijd terwijl Piastri P10 pakte. Dat werd uiteindelijk P9 vanwege de gridstraf van Pierre Gasly. Piastri rekende zich hoe dan ook niet rijk voor de race, en zijn vermoedens bleken werkelijkheid te worden. 'Het was een lange middag', vertelt Piastri in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Ik had niet de pace om er iets uit te kunnen halen. Mijn openingsronde was ook niet al te best. Dat hielp niet, maar we hadden sowieso niet de snelheid gehad om in de top tien te blijven', stelt de Australiƫr.

'We moeten uitzoeken waarom we zoveel moeite hadden ten opzichte van zaterdag. We hadden al een goed idee van waar het aan zou kunnen liggen. Al met al was het een teleurstellende dag.' De 22-jarige benadrukt daarbij wel dat dat de kwalificatieresultaten ook verrassend waren. 'Dat hadden we niet verwacht. Normaal gesproken waren we niet in staat geweest om die posities te bemachtigen', zegt Piastri. 'Als de temperaturen zakken, krijgen we de banden beter aan de praat, dat was in Monaco ook zo. We moeten kijken of we ons leven op zondagen wat beter kunnen maken. Het lijkt erop dat de andere teams wat sneller kunnen wanneer ze dat willen, maar dan vallen wij wat terug.'

Canada nog onbekend terrein voor Piastri: 'Ik kijk ernaar uit om het circuit te leren kennen'

Over twee weken zal het Formule 1-circus neerstrijken in Canada. Daar heeft de McLaren-coureur nog niet gereden. 'Op de simulator wel', kaart Piastri aan. 'Het ziet eruit als een cool circuit, een lang recht stuk en genoeg inhaalmogelijkheden. Er zijn ook een aantal snelle chicanes. Ik kijk ernaar uit om het circuit te leren kennen. Eigenlijk is het een stratencircuit, gezien de muren die zo dichtbij zijn. Daar moet je wel om denken', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws