Norris zag punten als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Eerste ronde heeft alles verpest' Formule 1
Formule 1

Norris zag punten als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Eerste ronde heeft alles verpest'

Norris zag punten als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Eerste ronde heeft alles verpest'

Lando Norris zag dat McLaren op zijn oude niveau presteerde tijdens de Grand Prix van Spanje. Dat de coureur zich als derde wist te kwalificeren was een grote verrassing en Norris was voor de race ervan overtuigd dat de zondag heel anders zou lopen. Hij hielp zichzelf niet door in de eerste ronde schade op te lopen aan zijn voorvleugel, maar de coureur ziet het hoe dan ook somber in voor McLaren op dit moment.

Norris zette in de kwalificatie weliswaar de derde tijd neer, maar al voor de race had de coureur van McLaren weinig hoop in een verrassende podiumfinish. De Brit had gehoopt dat hij een paar punten zou scoren in Barcelona, maar het mocht niet zo zijn. 'We wisten dat we langzaam zouden zijn en het moeilijk zou zijn om in de punten te eindigen', geeft Norris toe bij Formula1.com. 'Ons doel was om in de punten te komen, of dat nu de negende of tiende plaats was of iets dergelijks.'

'Natuurlijk heeft de eerste ronde alles verpest', vervolgt de coureur. In de eerste ronde tikte Norris met zijn voorvleugel de bolide van Lewis Hamilton aan. Door een pitstop zakte de jonge rijder ver terug. 'Ik denk dat de verwachtingen te hoog waren na de kwalificatie. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te managen, maar we hadden hetzelfde tempo als we het hele jaar al hebben gehad. De kwalificatie was, ik weet het niet, een bijzondere dag voor ons. De race verliep zoals verwacht.'

Norris: 'Zal niet anders zijn in Canada'

Het team van McLaren heeft nu twee weken om de auto zo goed mogelijk klaar te stomen voor de Grand Prix van Canada. Norris verwacht echter hetzelfde verhaal in Montreal als in Barcelona. 'Het zal niet anders zijn. We zijn waarschijnlijk het zevende of zelfs het achtste snelste team. We strijden niet eens om de punten op dat niveau, dus we moeten gewoon hard blijven werken en onze koppen bij elkaar steken, zo simpel is het', aldus de enkelvoudig polesitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws