Norris uit kritiek op strategie McLaren: ‘Er zijn zeker dingen waar we als team over moeten praten’ Formule 1
Formule 1

Norris uit kritiek op strategie McLaren: ‘Er zijn zeker dingen waar we als team over moeten praten’

Norris uit kritiek op strategie McLaren: ‘Er zijn zeker dingen waar we als team over moeten praten’

Lando Norris is niet tevreden over de keuzes die McLaren maakte tijdens de Grand Prix van Monaco. Hij vocht een spannend duel uit richting het Casino met Mercedes-coureur George Russell. Russell kon de McLaren-coureur inhalen dankzij een undercut. Norris baalde dat hij werd ingehaald door zijn landgenoot, en gaf aan dat het team wat werk te doen heeft.

De Mercedes-coureur was na de race erg trots op de manoeuvre, maar baalde ervan dat deze niet op tv te zien was. Als Norris wordt gevraagd naar de inhaalmanoeuvre en de teleurstelling van Russell, lacht hij: ‘Dat had mega moeten zijn? Ik bedoel, als dat een fantastische inhaalmanoeuvre was, dan deed hij daarvoor een paar waardeloze inhaalmanoeuvres!’

Norris gaat verder: ‘Ik reed gewoon op natte banden en hij had een voordeel van één ronde omdat hij al op slicks reed en de slick de juiste band was. Hij had warme banden, de mijne waren koud. Toen passeerde hij mij, het is heel eenvoudig’, legt de McLaren-coureur uit tegen Motorsport.

Geen perfecte strategie van McLaren

Norris vond dan ook dat McLaren het strategisch beter had kunnen doen: ‘Er zijn zeker dingen waar we als team over moeten praten. Ik denk niet dat we het bijvoorbeeld op het gebied van strategie perfect hebben gedaan, maar ze deden het met een goede reden en meestal doen ze het heel goed. Dus ik klaag niet, we hebben gewoon wat werk te doen’, aldus de Engelsman.

Desalniettemin is hij tevreden met de zesde plaats in de Grand Prix van Monaco: ‘Het was een goede race, ook al verloren we de positie aan Mercedes. Dat gebeurt soms in deze omstandigheden. Het is ook eerlijk om te zeggen dat George het ook goed heeft gedaan. Maar verder hebben we er het beste van gemaakt, met de snelste ronde en het tempo aan het einde. Ik denk dat we het racetempo nog steeds een beetje missen, vooral als we moeten zorgen voor de banden’, sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws