Norris verbaasd over goede resultaten: ‘Ik kan mijn auto nog niet besturen zoals ik dat wil’ Formule 1
Formule 1

Norris verbaasd over goede resultaten: ‘Ik kan mijn auto nog niet besturen zoals ik dat wil’

Norris verbaasd over goede resultaten: ‘Ik kan mijn auto nog niet besturen zoals ik dat wil’

Lando Norris stelt na zijn zesde plek in Monaco dat hij erg tevreden is met zijn resultaten. Volgens Norris is het voor elke coureur lastig om met de nieuwe auto’s om te gaan. ‘Niet alleen voor Daniel(Ricciardo, RED.) maar het is voor iedereen hetzelfde’. Wanneer Norris de teamgenoten van de Formule 1 vergelijkt, ziet hij dat de 2022-auto's bij sommige coureurs beter passen dan bij anderen.

‘Ik kan op veel manieren niet rijden zoals ik wil. Maar ik denk dat je dat ook bij andere coureurs kunt zien, met hoe Charles Leclerc het dit jaar veel beter heeft gedaan dan Carlos Sainz. Carlos versloeg hem vorig jaar en dit jaar lijkt het alsof Charles in een veel comfortabelere positie zit’. De MCLaren coureur ziet hetzelfde gebeuren bij Red Bull Racing: ‘ Perez bevindt zich in een veel betere positie in vergelijking met waar hij vorig jaar was'. 'Er zijn dus nogal wat veranderingen dit jaar met de auto.’ vertelt Norris tegen Racefans.

Norris leert zijn auto steeds beter kennen

Norris vertelt dat hij langzaam steeds meer leert over zijn auto: ‘Er zijn veel dingen die ik dit jaar heb moeten proberen en aanpassen’, legde hij uit. ‘Ik ben nu op het punt gekomen, dat ik het gevoel heb dat ik wat meer tempo kan ontgrendelen tijdens de kwalificatie en de race van afgelopen weekend’. Norris gaat verder: ‘Ik begrijp de dingen nu beter, maar het is nog steeds een leerproces voor mij, ik leer nog steeds veel dingen over de auto. Het is niet zo omdat ik al een tijd bij McLaren zit, ik alles weet’.

Volgens de Engelsman voelt het als een nieuwe start: ‘Het is een nieuwe auto, nieuwe banden, nieuwe set-ups, alles is nieuw. Dus in sommige opzichten is het nog steeds een nieuwe, frisse start voor mij en een nieuw team en ik moet opnieuw beoordelen hoe ik met de auto rijd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws