Vasseur wil niks weten van klaagzang over budgetlimiet: 'Sluit dan gewoon je windtunnel' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil niks weten van klaagzang over budgetlimiet: 'Sluit dan gewoon je windtunnel'

Vasseur wil niks weten van klaagzang over budgetlimiet: 'Sluit dan gewoon je windtunnel'

Frédéric Vasseur is nog altijd een felle tegenstander van het verhogen van de budgetlimiet. De teambaas van Alfa Romeo denkt dat teams meerdere opties hebben om de limieten niet te overschrijden. Door de stijgende inflatie willen teams dat het budgetplafond ook verhoogd wordt, maar Vasseur stelt dat de huidige situatie in de Formule 1 niets te maken heeft met overmacht.

Vooral de topteams in de Formule 1 klagen momenteel over de budgetlimieten in de sport. Onder andere Christian Horner, Andreas Seidl en Mattia Binotto hebben al gezegd dat hun teams de limiet gaan overschrijden als er niks verandert. Alfa Romeo kent deze problemen niet. 'Er is een verschil', vertelt Vasseur tijdens de persconferentie in Monaco, waarbij ook F1Maximaal aanwezig was. 'Wij praten niet over het budgetplafond, maar over het budget. Dat betekent dat we weten dat we niet alles kunnen spenderen wat we hebben.'

Vasseur wil niks weten van geklaag

Door de stijgende inflatie is alles momenteel duurder voor de teams in de Formule 1. Vasseur stelt dat er simpele oplossingen zijn om onder het budgetplafond te blijven. 'Als de energie- of vrachtkosten omhoog gaan dan kan je gewoon de windtunnel sluiten of stoppen met het continu brengen van upgrades. Er is gewoon absoluut geen spraken van overmacht. Inflatie is daar gewoon geen onderdeel van, want we wisten in november of oktober al dat er inflatie zou zijn.'

'Nu is het aan de teams om te bepalen of ze hun auto continu willen ontwikkelen en vier races willen missen, of dat ze rustiger aan doen', vervolgt de Fransman. Horner zei eerder dat teams mogelijk races moesten missen als de budgetlimiet hetzelfde bleef. De Alfa Romeo-teambaas heeft daar geen boodschap aan. 'Mensen moeten accepteren dat we de regels niet gaan veranderen', besluit Vasseur die eerder al een felle tegenstander was van het verhogen van het minimumgewicht van de auto's. Dat gebeurde uiteindelijk wel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws