Ocon: 'Alpine lichtte mij niet in over inhaalrace Hamilton' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Alpine lichtte mij niet in over inhaalrace Hamilton'

Ocon: 'Alpine lichtte mij niet in over inhaalrace Hamilton'

Alpine liet Esteban Ocon tijdens de Grand Prix niet weten dat Lewis Hamilton bezig was aan een inhaalrace. Vermoedelijk in een poging de Fransman niet uit zijn concentratie te halen, lieten ze hem met rust. Ocon zelf keek meer naar de heren die hij ook daadwerkelijk in zijn achteruitkijkspiegels kon zien: Carlos Sainz en Sebastian Vettel.

'Nee, dat vertelde het team mij niet', reageert Ocon als AUTOhebdo hem vraagt of hij wist van de inhaalslag die de Brit aan het maken was. 'Ik was vooral gefocust op Vettel en op de voorsprong op Sainz, maar ik stond er niet bij stil dat Lewis Hamilton ook nog terug had kunnen komen', geeft hij toe. Uiteindelijk wist de Brit zich nog terug te knokken naar de derde plek, maar zonder Fernando Alonso's uitstekende verdedigende werk, was een overwinning zeker mogelijk.

Ocon was er dus niet van op de hoogte, maar dat betekent niet dat hij een potentieel gevecht met de Mercedes-coureur uitsloot: 'Je verwacht het toch altijd wel. Ik had hem graag weer richting die eerste plaats zien komen, maar ik had Vettel altijd nog achter me ter bescherming.' Had Hamilton aansluiting gevonden dan moest hij eerst nog langs de Aston Martin.

Ocon begint er in te geloven

In Frankrijk leeft de autosport en vorig jaar kopte Pierre Gasly na de Grand Prix van Italië de krantenkoppen. Inmiddels heeft ook Ocon zich vereeuwigd in het Zuid-Europese land. 'Ongeveer tien ronden voor het einde begon ik mij te realiseren dat ik de race kon winnen', zegt hij. 'Toen begon ik bij mezelf te denken dat de overwinning mogelijk was. Als je de race leidt, wetende dat je niet per se de snelste van de grid bent, zit je niet met rust in de auto.'

'Ik dacht dat op een gegeven moment Sainz of Hamilton zich een weg naar voren zou banen en voor problemen zou zorgen voor ons. Toen ik tien ronden voor het einde van de wedstrijd hoorde dat alleen Vettel nog echt achter mij zat, wist ik dat het kon.' Hij wist dat het kon en maakte gedurende de hele Grand Prix geen enkele fout, hoe erg Vettel ook aandrong. Zodoende behaalde hij een meer dan verdiende eerste overwinning in de F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws