Ocon kan zijn geluk niet op: 'Ik ben niet bijgelovig, maar het hele weekend voelde anders aan' Formule 1
Formule 1

Ocon kan zijn geluk niet op: 'Ik ben niet bijgelovig, maar het hele weekend voelde anders aan'

Ocon kan zijn geluk niet op: 'Ik ben niet bijgelovig, maar het hele weekend voelde anders aan'

Voor het weekend in Monaco werd met veel coureurs en teams rekening gehouden. Red Bull Racing zou uitgedaagd worden door Charles Leclerc, Fernando Alonso, en Carlos Sainz, terwijl ook Mercedes zou meedingen voor een podiumplek. Niet veel mensen hadden kunnen voorspellen dat Esteban Ocon het podium mocht betreden, maar de Fransman wist zijn derde startpositie om te zetten in een derde stek aan de finish en bezorgt daarmee Alpine haar eerste seizoenspodium.

De 26-jarige Fransman eindigde eerder al op het podium in Sakhir in 2020, waar toenmalige teamgenoot Sergio Pérez voor het eerst een race won, en een jaar later zegevierde hij in 2021. Nadat Ocon in 2022 zonder podiumklassering het seizoen afsloot, heeft hij dit jaar zijn eerste plekje bij de beste drie weten te bemachtigen. 'Heel erg bedankt', reageert Ocon op de felicitaties van Viaplay. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben sprakeloos. Ik ben in de zevende hemel!'

Net zoals de vele volgers en analisten had Ocon zelf ook geen moment gedacht dat hij enige kans maakte om een beker mee naar huis te nemen. 'Als je me voor het weekend had verteld dat we in de top tien zouden finishen, had ik getekend, maar nu is het geen top vijf, geen top tien, maar gewoon een podium! Wat een moment!' Ocon springt hiermee naar de negende plek in het kampioenschap, waarmee hij best of the rest is na de coureurs van Red Bull, Ferrari, Aston Martin, en Mercedes.

Sainz zorgde bijna voor vroegtijdig einde

Dat Ocon dit resultaat nu net op dit circuit pakt, maakt het extra bijzonder. 'Dit was ongelofelijk. Zeker in dit weekend', refereert hij naar het iconische Monaco. 'Het is een fantastisch weekend geweest hier, met alle steun en de Franse fans. Ik kon de aanmoedigingen van iedereen horen, en dat gaf me het hele weekend een boost. Ik ben niet bijgelovig, maar het hele weekend voelde anders aan. Het team heeft geweldig werk geleverd. Elke gemaakte keuze was de juiste en we mogen trots zijn. De strategie was altijd om in de eerste stint op de banden te letten. Ik had de auto's voor me beter bij kunnen houden, maar het was voor mij zinloos om voluit te gaan. Ik moest gewoon zorgen dat ik Carlos (Sainz, red.) achter me hield. Hij probeerde iets heel riskants in bocht 10, en daardoor hadden we allebei kunnen uitvallen, maar gelukkig ging het goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws