Ocon niet voor zijn plezier naar Singapore: 'Het wordt niet leuk' Formule 1
Formule 1

Ocon niet voor zijn plezier naar Singapore: 'Het wordt niet leuk'

Ocon niet voor zijn plezier naar Singapore: 'Het wordt niet leuk'

Esteban Ocon heeft aangegeven niet uit te kijken naar de Grand Prix van Singapore. De coureur van Alpine vindt het land fijn, maar het circuit en de omstandigheden staan hem zeker niet aan. Voor de Fransman staat het komende raceweekend dan ook zeker niet bovenaan zijn lijstje van favoriete circuits. Toch is hij wel strijdvaardig en ziet hij waar de sleutel ligt van een succesvol weekend.

In gesprek met Autosport is de Fransman duidelijk over zijn verwachtingen van het weekend in Azië. Het moge duidelijk zijn dat het verre van een makkelijk weekend wordt. 'Het wordt erg hobbelig. Een grote uitdaging denk ik voor ons, erg fysiek. Ik hou van Singapore, maar het circuit zelf is niet mijn favoriet. Het zijn go-karts op kerbs, het wordt lastig', zo vertelt hij over hoe een F1-bolide reageert op de rood-witte randen.

Singapore niet leuk

Ocon gaat in ieder geval niet voor zijn plezier naar Singapore. 'Het wordt niet leuk, maar we gaan de uitdaging aan', is de Alpine-coureur strijdvaardig. Vooral de afstelling van de auto gaat een erg belangrijke rol spelen in hoe de grid eruit gaat zien. 'Ik denk dat het ook interessant wordt om te zien wie wat kiest, qua afstelling. Ga je voor de auto die goed rijdt, of de auto die grip heeft', stipt hij het dilemma waar de teams mee te maken krijgen aan.

Of het daadwerkelijk de ergste baan is in zijn ogen, weet hij niet zeker. Eerder in het seizoen heeft zich ook al een kandidaat voor die titel voorgedaan. 'Ik denk dat Canada behoorlijk slecht is geweest. Maar waarschijnlijk wordt dit één van de ergste', aldus Ocon over de Grand Prix van Singapore. Dit komt voor hem overigens niet als een verrassing, want de vorige keren in Singapore waren namelijk ook niet geweldig. 'Dat is altijd zo, dat is geen nieuws.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws