Alpine heeft zich uitgesloofd: 'Om 18 punten boven McLaren te staan was aan het begin een droom' Formule 1
Formule 1

Alpine heeft zich uitgesloofd: 'Om 18 punten boven McLaren te staan was aan het begin een droom'

Alpine heeft zich uitgesloofd: 'Om 18 punten boven McLaren te staan was aan het begin een droom'

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso vindt dat Alpine zich zeker heeft uitgesloofd om ware tegenstanders te zijn voor McLaren. Inmiddels staat de Franse renstal 18 punten voor McLaren in het klassement, wat aan het begin van het seizoen nog niet in het vizier lag. Alpine heeft de laatste paar races, met uitzondering van Monza, telkens twee auto's in de punten gehad.

De strijd tussen McLaren en Alpine was ook in 2021 een situatie, en sinds het begin van het 2022-seizoen is dat opnieuw zo. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, maar Alpine lijkt dit seizoen de betere auto te hebben. Regelmatig vertrekt het team van circuits met twee coureurs in de punten, wat hen tot nu toe een voorsprong heeft opgeleverd van 18 punten. 'Om 18 punten voor te staan op McLaren was aan het begin van het seizoen een droom', vertelt Alonso bij de officiële website van de Formule 1. 'Het is heel indrukwekkend', vervolgt de Spanjaard.

'We begonnen bij de wintertest en in Bahrein een beetje bezorgd. We hadden zeker goede en slechte momenten aan het begin van het seizoen, maar vanaf Australië en Jeddah zijn de prestaties positief verlopen', legt Alonso uit. 'Het team is gegroeid en de krachtbron is ook stukken beter dan vorig jaar.' Vorig jaar verloor Alpine de strijd om P4 in het kampioenschap aan McLaren. Aan het einde van het 2021-seizoen had McLaren een voorsprong van meer dan 100 punten, maar zo lijkt het dit seizoen niet te gaan.

'We hadden wat last van betrouwbaarheidsproblemen', gaat de Alpine-coureur verder. 'Maar we hebben meer kracht dan vorig jaar, dus dat accepteren we. We presteren dit jaar boven verwachting, we hebben ons echt uitgesloofd.' Bij de Grand Prix van Italië viel Alonso uit. Tot aan die race kwam hij tien keer achtereenvolgend over de finish in de punten, een reeks die bijdroeg aan de voorsprong die Alpine nu heeft in het kampioenschap. Met nog zes races te gaan valt er zeker nog wel wat te halen voor de Franse renstal.

Alpine blijft stabiel in het middenveld

De tweevoudig wereldkampioen verwacht niet dat er nog een podium gaat komen. Daarvoor hebben ze veel hulp nodig van uitvallende auto's in het middenveld, of van gridpenalties van andere coureurs. 'Ik denk dat we het hele seizoen al een beetje op dezelfde plek zitten', zegt Alonso. 'Ik denk dat we direct achter de drie topteams zitten. Onze vanzelfsprekende posities zijn dan P7, P8. We hebben zeker wat hulp nodig van de auto's voor ons.' Uiteindelijk rijdt Alpine stabiel in het middenveld, en blijven ze vechten voor P4 in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws