Oud F1-coureur Ickx keek vol ongeloof naar enorme geldboete Verstappen Formule 1
Formule 1

Oud F1-coureur Ickx keek vol ongeloof naar enorme geldboete Verstappen

Oud F1-coureur Ickx keek vol ongeloof naar enorme geldboete Verstappen

Oud Formule 1-coureur Jackie Ickx denkt dat Max Verstappen vanwege zijn jonge leeftijd een voordeel heeft tegen Lewis Hamilton. Uit eigen ervaring weet Ickx dat er een moment komt waarop de jeugd het overneemt van de gevestigde orde, en dat moment zit er voor de zevenvoudig wereldkampioen aan te komen. Ook keek hij met grote verbazing naar de geldboetes die uitgedeeld werden in Brazilië.

'Dit gevecht tussen Verstappen en Hamilton is geweldig! Als je al zoveel jaren achter de rug hebt, wordt het lastiger om het op te nemen tegen een jongen van 24 jaar. De tijd staat beslist niet aan zijn kant', zo opent de Belg in gesprek met RTBF. Hamilton is met 36 jaar inmiddels ook al een van de oudere coureurs van de huidige grid. Zodoende zal dat omslagpunt er spoedig komen, als het niet al in 2021 is.

Ickx vervolgt: 'Wat er ook gebeurt, op een gegeven moment gaat hij het afleggen. Als het dit jaar niet is, is het volgend jaar wel. Er is niet aan te ontkomen. We ervaren momenteel een spektakelstuk tussen de jeugd, die wil winnen, en de superkampioen, die zich daar tegen verzet.' Het zou Hamilton in het huidige seizoen nog wel een wereldtitel op kunnen leveren maar hij moet zich er bij neerleggen dat het ooit ten einde komt.

De man die zelf in de jaren '70 tot maar liefst acht overwinningen kwam, spreekt uit ervaring als hij benadrukt dat Hamilton zijn meerdere zal moeten erkennen in zijn jongere collega's: 'Het is lastig om het van jeugdige tegenstanders te winnen. Ik won ooit Le Mans van een coureur met veel meer ervaring. Sindsdien denk ik dat de 23-jarigen altijd zegevieren. De wil om te winnen is nou eenmaal groter. Verstappen heeft dat voordeel en daarom zal hij altijd nét wat later kunnen remmen dan zijn concurrent.'

Ickx hekelt torenhoge geldboetes Brazilië

Ook laat Ickx zich kritisch uit over de huidige reglementen in de Formule 1 en hoe deze gehandhaafd worden door de wedstrijdleiding. 'Ik vind de huidige F1-regels frustrerend', geeft hij toe. 'Voor mij zou het op filosofisch vlak een gevecht moeten zijn tussen twee mannen die bewuste risico's nemen. Ik vind het dan ook frustrerend dat deze sport scheidsrechters kent met goede bedoelingen, maar die zelf nooit in een raceauto gezeten hebben.'

'De strijdvaardigheid van coureurs wordt volledig geneutraliseerd door de vele straffen, boetes en regeltjes die de sport vervormen. Ik vind het dan ook totaal onzinnig dat iemand een boete van 50.000 euro kan krijgen voor het aanraken van andermans auto, of dat Hamilton beboet werd voor het te vroeg losmaken van zijn gordel', concludeert hij. Dit soort buitensporige straffen waren de sport voorheen niet eigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws