Schumacher ziet 'discutabele gang van zaken' bij Mercedes' motorenafdeling Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet 'discutabele gang van zaken' bij Mercedes' motorenafdeling

Schumacher ziet 'discutabele gang van zaken' bij Mercedes' motorenafdeling

Ralf Schumacher kijkt met zorgen naar de methode die Mercedes hanteert rondom haar motoren. Het team uit Brackley heeft de levensduur van haar motoren verkort, maar heeft daarmee ook het vermogenspotentieel vergroot. Dit is een manier van werken die door de oud Formule 1-coureur niet als rechtvaardig gezien wordt. Een F1-motor zou enkel vervangen moeten worden als dat absoluut noodzakelijk is.

Ook Schumacher heeft hoogte gekregen van het feit dat Mercedes ongedwongen voor motorwissels gegaan is in 2021. 'Dat baart mij zorgen', stelt hij bij Sky Sports Deutschland. 'De FIA moet naar een alternatief kijken, want als dit idee massaal geadopteerd wordt door de teams, wisselt iedereen elke keer de motor, krijgt iedereen dezelfde straf en draaien die motoren allemaal extreem goed.'

Mercedes handelt niet uit noodzaak

Het grootste probleem vindt Schumacher dat Mercedes niet voor een wissel gegaan is omdat het moest, maar omdat het kon: 'Mercedes wisselde de motor alleen omdat ze zagen dat er in de voorgaande races teveel slijtage plaatsvond. De motor was helemaal niet stuk. Dat is niet waar het in de Formule 1 om zou moeten gaan en ik vind het dan ook een discutabele gang van zaken.'

'Naar mijn mening zou een motor alleen gewisseld moeten worden uit noodzaak. Als Mercedes meer slijtage kent en minder vermogen dan de rest van het veld, dan is dat hun probleem. Je zou daar niet op deze manier een voordeel uit mogen halen', concludeert de F1-kenner. Die opgevoerde motor leverde Lewis Hamilton een dusdanig groot voordeel op in Brazilië dat hij met overtuiging van de twintigste naar de vijfde plaats reed in de sprintrace.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws