Norris: 'Verstappen-Hamilton-incident gaat opgebracht worden in drivers' meeting' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Verstappen-Hamilton-incident gaat opgebracht worden in drivers' meeting'

Norris: 'Verstappen-Hamilton-incident gaat opgebracht worden in drivers' meeting'

Lando Norris begrijpt niet dat Max Verstappen geen straf gekregen heeft na zijn actie in Brazilië. De McLaren-coureur vergelijkt het met een incident dat zich eerder dit jaar afspeelde tussen hemzelf en Sergio Pérez. In Oostenrijk drukte hij de Mexicaan van het circuit en daar kreeg hij een tijdstraf voor. Als Verstappen die nu niet zou krijgen, zou dat een inconsistente beslissing zijn van de wedstrijdleiding.

'Met name omdat zijn actie veel bewuster leek dan die van mij', suggereert de jonge Brit in gesprek met Telegraph. 'Hij stuurde niet expres op hem in, maar hij stuurde ook niet voldoende in richting de bocht. Het was een bewuste actie en hij ging heel wijd. Het was op de limiet.' Norris, die buiten het seizoen om veel met Verstappen simracet, lijkt te denken dat de actie van de Nederlander niet echt door de beugel kon.

Norris wil geen inconsistentie wegens titelstrijd Verstappen en Hamilton

Norris: 'Het is een lastige. Ik hou ervan dat ze ons laten race en het is natuurlijk mooi dat we zo'n spannende strijd hebben om de titel. Je kan echter je keuze niet laten berusten op het feit dat zij om de titel strijden en andere mensen om de tiende of elfde plek.' Dat zou volgens Norris simpelweg niet eerlijk zijn. Zo'n vooroordeel moet de wedstrijdleiding altijd zien te voorkomen en dat lijkt volgens Norris niet te gebeuren.

'Er moet consistentie zijn', benadrukt Norris. Het incident tussen de twee titelconcurrenten houdt ook de rest van de grid bezig, dus. Sterker nog, Norris stelt dat er in de eestvolgende ontmoeting tussen alle coureurs, die voor elk Grand Prix-weekend plaatsvindt over het incident gesproken zal worden: 'Ik weet zeker dat het dit weekend in de drivers' meeting opgebracht zal worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws