Oud-F1-teambaas snapt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Kan alleen waardevolle technici binnenhalen' Formule 1
Formule 1

Oud-F1-teambaas snapt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Kan alleen waardevolle technici binnenhalen'

Oud-F1-teambaas snapt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Kan alleen waardevolle technici binnenhalen'

Voormalig Minardi F1-teambaas Gian Carlo Minardi denkt niet dat Lewis Hamilton veel kan betekenen voor Ferrari, zodra de Britse coureur in 2025 voor het Italiaanse team zal gaan rijden. Minardi is van mening dat Hamilton niet veel meer kan doen dan wat waardevol personeel voor de Scuderia naar binnen halen. Carlos Sainz wordt daarentegen juist onderschat, aldus de Italiaan.

Tot nu toe is 2024 niet de start van het F1-seizoen waarop Hamilton had gehoopt. Zijn Mercedes-team lijkt niet de stap vooruit te hebben gezet die Ferrari wel heeft kunnen zetten tijdens de winterstop en doet daarom ook niet mee in de strijd aan de top van het Formule 1-veld. Daarnaast lijkt Hamilton ook tot nu toe een maatje te klein te zijn voor teamgenoot George Russell, want de jonge Brit wist al drie keer beter te kwalificeren dan de zevenvoudig wereldkampioen. Vele kenners denken daarom dat Ferrari misschien wel de verkeerde keuze heeft gemaakt om Hamilton in 2025 aan hun team toe te voegen, zeker na de indrukwekkende zege van Carlos Sainz in Melbourne.

Eén van de critici van Hamilton is Minardi, die zelf voor een hele andere aanpak was gegaan betreffende zijn rijdersduo. 'Mijn hele leven geef ik de voorkeur aan jonge coureurs', zei Minardi in een interview met de Italiaanse publicatie Corriere dello Sport. 'Het enige wat Hamilton kan doen, is een aantal waardevolle technici binnenhalen.'

'Sainz kan wereldkampioenschap ambiëren'

Waar de oud-F1-teambaas Hamilton onderuit haalt, heeft hij wel lovende woorden over voor Sainz. Minardi is van mening dat de Spanjaard zeer onderschat wordt als Formule 1-coureur. 'Het is niet eerlijk dat Sainz niet wordt erkend als een natuurtalent zoals Leclerc, want hij heeft aangeboren talenten', aldus Minardi. 'Hij heeft niets te benijden van de besten en behoort tot de zes coureurs die met de juiste auto het wereldkampioenschap kunnen ambiëren, namelijk Verstappen, Leclerc, Sainz, Norris, Piastri en Russell.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws