Frustratie van Leclerc te begrijpen: 'Hebben we vorig jaar ook bij Verstappen gezien' Formule 1
Formule 1

Frustratie van Leclerc te begrijpen: 'Hebben we vorig jaar ook bij Verstappen gezien'

Frustratie van Leclerc te begrijpen: 'Hebben we vorig jaar ook bij Verstappen gezien'

Carlos Sainz is misschien wel dé positieve verrassing van het seizoen tot nu toe. De Spanjaard reed pas twee races, en was tweemaal teamgenoot Charles Leclerc te snel af. Dat leidde tot frustraties bij de Monegask, en dat is volgens Christijan Albers alleen maar goed. De voormalige Formule 1-coureur loopt dan ook nog niet mee in de Sainz-polonaise.

Sainz weet nu al dat hij na afloop van het huidige seizoen plaats moet maken bij Ferrari voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit komt over van Mercedes, maar heeft een belabberde seizoenstart achter de rug. Zijn acht punten leveren hem een voorlopig tiende plek in het kampioenschap op, met Yuki Tsunoda en Oliver Bearman op twee punten achterstand. Sainz is juist wel uitstekend aan het seizoen begonnen. De Ferrari-coureur miste de race in Saoedi-Arabië, maar won in Australië.

Verzachtende omstandigheden voor Leclerc

Albers denkt echter dat Leclerc nog altijd de snelste van de twee coureurs is. 'Sainz heeft het heel goed gedaan in de kwalificatie. Hij heeft het kwalificatiebeest verslagen', begint Albers in de podcast van De Telegraaf. 'Als je de race gaat analyseren, had Leclerc een set banden waar hij zich niet goed op voelde. In de laatste stint was Leclerc ook weer een stuk sneller dan Sainz', stipt Albers aan. Analist Jolyon Palmer hield er een andere lezing op na: volgens de Brit was Sainz bloedsnel, maar ging hij in de laatste stint niet meer voluit.

'Leclerc zat eerst opgesloten achter de McLarens, en daardoor liep de achterstand op Sainz op', zo legt Albers de achterstand van Leclerc uit. 'Ferrari werd dus gedwongen om eerder pitstops te doen, om vrije lucht te vinden. In die laatste stint was hij wel significant sneller. Je moet dus goed kwalificeren. Maar om nou te zeggen dat het geen goede keuze is geweest om Sainz te laten gaan?' zo plaatst Albers zijn vraagtekens bij alle fans die de keuze van Ferrari in twijfel trekken na de openingsraces. 'Hij is constant in Bahrein en constant in Melbourne, maar de pure snelheid is nog wel beter bij Leclerc dan bij Sainz, maar wellicht ligt de auto Sainz beter dan Leclerc.'

Chagrijn bij Leclerc

Verslaggever Erik van Haren zag Leclerc na afloop in het hotel, en lacht dat de Monegask niet echt goede zin leek te hebben. 'Je wordt gewoon gek als je teamgenoot je verslaat', zo geeft Albers aan dat Sainz voor Leclerc de grootste concurrent is. 'Dat hebben we vorig jaar ook met Max Verstappen gezien.' Verstappen eindigde in Azerbeidzjan tot zijn frustraties achter zijn teamgenoot. 'Die coureurs worden dan toch een beetje nijdig. Het laat zien dat het echte vechters zijn en dat ze er echt voor gaan.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws