Oud-trainer Verstappen deelt cijfers van zijn moordende schema: 'Meeste dagen van huis van iedereen' Formule 1
Formule 1

Oud-trainer Verstappen deelt cijfers van zijn moordende schema: 'Meeste dagen van huis van iedereen'

Oud-trainer Verstappen deelt cijfers van zijn moordende schema: 'Meeste dagen van huis van iedereen'

Max Verstappen werkte van 2020 tot en met 2023 samen met trainer Bradley Scanes, totdat de Brit aan het einde van afgelopen seizoen aankondigde dat hij de samenwerking met Verstappen ging beëindigen. Scanes legt nu uit waarom hij dat gedaan heeft, en wat zijn plannen voor 2024 zijn.

Verstappen ging na het vertrek van Scanes de samenwerking met Rupert Manwaring aan, de voormalige trainer van Carlos Sainz. Dat betekent dat Scanes dit jaar niet meer aan de zijde van de Limburger werkt. 'Ik heb de Formule 1 achtergelaten om meer tijd thuis door te kunnen brengen, met familie en vrienden. Mijn dochtertje heeft net haar derde verjaardag gevierd', zegt Scanes met een gelukkige lach. 'Ik breng nu meer tijd met haar door, en zie haar ook opgroeien.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen red bull racing saoedi arabie training rupert manwaring
Rupert Manwaring mag Verstappen nu fit houden.

Moordend schema

Scanes gaf eerder al aan dat het lastig was om Verstappen het slechte nieuws te vertellen, aangezien hij een hechte band met de wereldkampioen heeft opgebouwd in de afgelopen jaren, maar dat het drukke schema zijn tol eiste. 'De Formule 1 heeft nu 24 Grand Prix-weekenden, en aangezien ik als performance coach niet op dezelfde plek woonde als mijn coureur, spendeerde ik in de praktijk de meeste dagen van huis van iedereen in de Formule 1', deelt de Brit, die dus nog in Engeland woonde, terwijl Verstappen in Monaco woonachtig is.

De trainer van Verstappen reisde dus niet alleen naar alle Grands Prix, maar bezocht ook met grote regelmaat Monaco voor enkele dagen. Scanes hield zelf ook de data bij: 'Ik was 204 dagen van huis afgelopen jaar, en ik had 110 vluchten. Dat is gewoon niet houdbaar op de lange termijn vanwege die redenen', deelt de trotse vader.

Toch is de kans aanwezig dat we Scanes spoedig weer in de paddock gaan zien. 'Ik heb wel het idee dat ik nog heel veel heb om te geven in motorsport, door juniorcoureurs te begeleiden of coureurs in andere raceklassen. Daar richt ik me momenteel ook op. Hierbij kan ik wat makkelijker uitkiezen welke races ik wel en niet bezoek. Ik zal dit jaar waarschijnlijk twaalf tot vijftien races bezoeken en dat is wat mij betreft perfect', concludeert Scanes, die vermoedelijk tijdens de Europese races dus weer van de partij zal zijn.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws