Mol gaat niet mee in geruchtenstroom: 'Daar steek ik mijn hand voor in het vuur' Formule 1
Formule 1

Mol gaat niet mee in geruchtenstroom: 'Daar steek ik mijn hand voor in het vuur'

Mol gaat niet mee in geruchtenstroom: 'Daar steek ik mijn hand voor in het vuur'

Olav Mol heeft in een terugblik op de Grand Prix van Miami Lando Norris en Max Verstappen uitgebreid geprezen. Waar de twee snelste mannen in de race in Florida op complimenten mochten rekenen, gold dat niet voor McLaren-CEO Zak Brown, die tijdens het weekend niet voor het eerst aan het stoken was bij Red Bull Racing.

Lando Norris eindigde in de Formule 1 al acht keer als tweede, waarvan zes keer achter racewinnaar Verstappen. In Miami was het voor het eerst dat de Engelsman zelf op het hoogste treetje van het podium plaats mocht nemen. Daarbij had Norris enig geluk, maar ook veel snelheid. 'Daarom heb ik ook een streep getrokken. Vanaf het moment dat de Safety Car weg was, heeft hij hem gewoon genaild. Daarom wint hij hem', maakt de commentator duidelijk bij het Race Café van Ziggo Sport.

Norris krijgt complimenten voor zijn menselijke kant

'Dit vergeet je niet meer. Dit is voor Lando een heel belangrijk moment', weet Mol, die erop wijst dat McLaren ook buiten de Formule 1 goed bezig is. 'Je wordt ook echt wel weer wakker geschud. Het team van McLaren mag ook trots zijn, maar in de laatste twee maanden hebben ze in de Formule 1, de Formule E, én de IndyCar gewonnen. Dat is gewoon een heel groot team, vergis je daar niet in.'

Norris maakte bij Mol ook indruk met zijn boordradio na het winnen van zijn eerste race. 'Waar het bij mij om draait, is dat je in al die euforie, en in al die spanning, en tussen al die duizenden mensen je toch nog even roept: papa, mama, dankjewel! Dat zegt voor mij veel over wat voor mens je bent.' Norris heeft een Belgische moeder en een Britse vader, die veel vermogen investeerde in McLaren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp miami 2024 norris
Lando Norris in Miami, met vader Adam Norris rechts in het blauwe shirt.

Mol zag dan ook dat alle coureurs Norris het succes gunden, waaronder ook Verstappen. 'In de periode dat hij wedstrijden begon te winnen, werd aan Max gevraagd wie hij een zege zou gunnen. Toen zei hij: if anybody, Lando', weet Mol nog. 'Hoe zou Max reageren als hij weer eens verliest?' vroeg Mol zich tijdens de dominantie af. 'Met Lando vond ik het toch anders dan met Carlos Sainz. Hij heeft nu 58 overwinningen en 29 tweede plaatsen.'

Verstappen moest voor de verandering eens zijn meerdere in een concurrent erkennen, en ging daar volgens Mol dus goed mee om. De commentator ging ook nog in op het moment dat Verstappen een paaltje raakte. 'Hij had in de kwalificatie op diezelfde plek ook een moment. Dat is allemaal baangerelateerd. Dit is de enige plek op het circuit in Miami dat er niet in thuishoort, vind ik', geeft Mol aan.

Brown onruststoker in topteam

Waar McLaren in Miami vooral veel positieve reacties in ontvangst mocht nemen, stond Mol wel nog stil bij de opmerkingen van CEO Brown over Adrian Newey. De Amerikaan gaf aan geen interesse te hebben in de diensten van de nu beschikbare topontwerper, die McLaren aan haar laatste constructeurstitel in 1998 hielp. 'Dat vind ik zo'n gelul. Je gaat zeker lekker nee zeggen als hij op de deur klopt? Welk team zou zeggen als Newey op de deur klopt: nee joh, doe maar niet. Dat gaat ook sowieso niet gebeuren', meent Mol over de kans dat Newey bij McLaren aanklopt.

Mol denkt dat Newey, die aangaf 'een beetje moe' te zijn, het helemaal voor gezien houdt. 'Hij gaat ook sowieso niet naar Ferrari, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Ik denk dat hij helemaal nokt, als je ziet wat hij zegt. Hij kan bij Ferrari alleen maar op zijn bek gaan. Hij gaat echt niet naar Ferrari om daar weer heel druk te zijn en 24 weekenden per jaar de hele wereld over te reizen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws