Overwerk voor Red Bull na moeilijke vrijdag: 'Niet gek dat er betrouwbaarheidsproblemen waren' Formule 1
Formule 1

Overwerk voor Red Bull na moeilijke vrijdag: 'Niet gek dat er betrouwbaarheidsproblemen waren'

Overwerk voor Red Bull na moeilijke vrijdag: 'Niet gek dat er betrouwbaarheidsproblemen waren'

Adrian Newey onthult dat Red Bull Racing op de vrijdagavond flink heeft moeten doorwerken om enkele betrouwbaarheidsproblemen op te lossen. De eerste vrije trainingen verliepen niet soepel voor het team, waardoor even gevreesd werd dat Red Bull haar dominantie van de testdagen niet kon voorzetten. Uiteindelijk werd het een dominante zege voor Max Verstappen en daar is Newey uiteraard tevreden mee. Desondanks blijft de ingenieur met beide benen op de grond staan.

Verstappen wist voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan de Grand Prix van Bahrein te winnen en het was ook nog eens het einde van een negatief record voor Red Bull. 'In 2011 was het de laatste keer dat we de openingsrace wisten te winnen, dus die droogte is eindelijk voorbij', vertelt Newey bij de F1 Nation-podcast. Velen hadden de overwinning al wel voorspeld. 'De tests verliepen goed en we dachten al dat we een sterke auto zouden hebben. De eerste trainingen vaagden onze glimlach weg, maar iedereen heeft er uitstekend op gereageerd.'

'Het werd een hele lange vrijdagavond om de problemen op te lossen', vervolgt Newey. De ingenieur geeft aan dat er een onverwacht betrouwbaarheidsprobleem was tijdens de sessies op vrijdag. Dat betekende dat het team wat extra werk moest verrichten om de auto klaar te hebben voor de dag van de kwalificatie. 'Je hebt maar drie testdagen, dus het is niet zo heel erg gek. Het is eigenlijk best verrassend dat de auto's zo betrouwbaar zijn. Er zat dus wel een klein addertje onder het gras.'

Newey: 'Moeten niet gaan zweven'

De RB19 lijkt momenteel een flinke klap sneller te zijn dan de rest van de bolides op de grid. Bij Red Bull weet men echter dat het harde werk, ondanks een dominante eerste zege, niet stopt. 'De auto is duidelijk een evolutie van vorig jaar, maar we hebben er in detail naar gekeken. We hebben de zwakheden proberen te verbeteren met kleine aanpassingen. Dat lijkt nu dus heel erg goed gewerkt te hebben. Toch moeten we niet gaan zweven en door blijven werken', aldus Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws