Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Rusland 2021 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Rusland 2021

Overzicht tijden Formule 1 Grand Prix van Rusland 2021

Na een week rust maken de teams en coureurs zich klaar voor de vijftiende ronde van het Formule 1-seizoen van 2021, de Grand Prix van Rusland. Op het Sochi Autodrom zien we door het tijdsverschil tussen Rusland en Nederland iets andere tijden dan we gewend zijn van de Europese kalender.

Voor Max Verstappen zal P4 op de grid het hoogst haalbare zijn tijdens de Grand Prix van Rusland. De coureur van Red Bull Racing crashte in het vorige GP-weekend, de Grote Prijs van Italië, op de bolide van Lewis Hamilton. Verstappen werd als schuldige aangewezen en krijgt hiervoor een gridstraf van drie plaatsen, zijn Britse titelrivaal kreeg geen verdere straffen.

Verstappen met kleine voorsprong op Hamilton

Doordat beide coureurs na de GP van Italië met nul punten naar huis gingen (Verstappen kreeg nog wel twee WK-punten voor zijn P2-finish tijdens de sprintrace op zaterdag, red.), staat de Nederlander nog steeds aan de leiding in het wereldkampioenschap van 2021. Verstappen heeft vijf punten voorsprong op Hamilton, Rusland zal voor de Mercedes-coureur dus wederom een kans zijn om de leiding in het WK weer terug te pakken.

In Rusland zullen de tijden iets afwijken van de tijden die we gewend zijn van de Europese races. Door het tijdsverschil starten de sessies een uurtje eerder, op zaterdag zal ook de kwalificatie eerder beginnen dan de afgelopen races in Italië, Nederland en België. De kwalificatie op zaterdag en de race op zondag zullen aftrappen om 14.00 uur, hieronder het overzicht van alle sessies tijdens het GP-weekend van Rusland.

Overzicht tijden Grand Prix van Rusland 2021

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 24 september 10.30u - 11.30u
Tweede vrije training Vrijdag 24 september 14.00u - 15.00u 
Derde vrije training Zaterdag 25 september 11.00u - 12.00u
Kwalificatie Zaterdag 25 september 14.00u - 15.00u
Race Zondag 26 september 14.00u

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws