Papa Pérez was nog niet uitgepraat: 'Verstappen en Pérez zijn als twee tijgers in dezelfde kooi' Formule 1
Formule 1

Papa Pérez was nog niet uitgepraat: 'Verstappen en Pérez zijn als twee tijgers in dezelfde kooi'

Papa Pérez was nog niet uitgepraat: 'Verstappen en Pérez zijn als twee tijgers in dezelfde kooi'

Antonio Pérez, de vader van Sergio Pérez, ziet zijn zoon en Max Verstappen als twee tijgers in dezelfde kooi. Dat is niet negatief bedoeld, Papa Pérez vindt namelijk dat de relatie tussen de twee Red Bull Racing-coureurs een stuk beter is dan voorheen. De 34-jarige coureur uit Guadalajara probeert dit jaar meer in de stijl van Verstappen te rijden, en dat gaat hem tot nu toe goed af.

Aan het einde van het 2023-seizoen zat Pérez nog op de schopstoel nadat hij na vijf races mentaal knakte. Een reeks aan teleurstellende weekenden liet Red Bull twijfelen aan de prestaties van de Mexicaan, terwijl hij zelf verkondigde dat hij Verstappen kon verslaan en de strijd om de titel met hem aan kon gaan. Dit jaar lijken we een nieuwe versie van Pérez te zien: minder oorlogstaal, meer prestaties op de baan. De 34-jarige heeft ondertussen vier podiums in vijf races gepakt en lijkt dichter bij Verstappen te staan dan in 2023. 'Ik denk dat wat Checo aan het doen is, is leren om de auto te besturen in de stijl van Max', zegt Antonio Pérez tegenover Aztec Deportes.

'Checo probeerde eerder de auto en zijn eigen stijl één te laten worden, maar nu neemt hij wat meer over van Max. Hij is bezig met die leercurve. De constructie van de auto draait om die stijl (van Verstappen, red.), dus daar moet hij mee om kunnen gaan om zich comfortabel te voelen en te strijden voor topplaatsen. Hij komt elke dag dichterbij en ik denk dat hij nog steeds vecht voor het kampioenschap', zegt de vader van de Mexicaan. 'Het seizoen is erg lang zoals hij zegt, en het beste van Checo Pérez moet nog komen. Het beste van Checo Pérez hebben we nog niet gezien.' Daarbij benadrukt Antonio Pérez dat de relatie met Verstappen veel beter is dan voorheen. 'Ze zijn als twee tijgers in dezelfde kooi', beschrijft de Mexicaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

flag checo perez sergio mexico
Papa Pérez is lyrisch over de prestaties van zijn zoon. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Antonio Pérez emotioneel: 'Dat raakt mij het meest'

'Momenteel is hij de op één na beste ter wereld, hij staat tweede in het kampioenschap. Ik hoop dat hij dat ooit zal overtreffen en een titel zal krijgen', gaat Antonio Pérez verder. 'Ik ben heel blij en heel trots, maar ik hou nog meer van de persoon die hij is naast de baan. Hij denkt altijd aan zijn mensen, aan de minder bedeelden. Hij geeft huizen weg in Oaxaca (stad in Mexico, red.), die gebouwd zijn via de Checo Foundation. Dat raakt mij. In de Formule 1 zal nog veel gebeuren, maar ik hoop het meest dat Checo in de komende jaren nog even doorgaat.'

Het aankomende raceweekend vindt plaats in Miami, waar Pérez vorig jaar werd ingemaakt door Verstappen, die vanuit het middenveld moest komen. Antonio Pérez durft nog geen voorspellingen te doen. 'Ik denk dat het een lastige race zal worden.' Daarbij wijst hij naar de groei van McLaren. 'Ze pakten poleposition en ik denk dat dit een race tussen acht coureurs gaat worden, samen met Ferrari en Mercedes. Sainz doet het heel goed, net als Leclerc. De Alonso van vandaag is de beste Alonso in geschiedenis van zijn carrière. Dat vind ik omdat hij niet de beste auto heeft, maar toch vooraan staat', aldus Papa Pérez.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws