F1 in het kort | Veijer boekt sensationele tweede zege in Moto3-race in Spanje Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Veijer boekt sensationele tweede zege in Moto3-race in Spanje

F1 in het kort | Veijer boekt sensationele tweede zege in Moto3-race in Spanje

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Veijer boekt sensationele tweede zege in Moto3-race in Spanje

Geen Formule 1 dit weekend, maar toch klinkt er op een circuit het Wilhelmus. De 19-jarige Collin Veijer behaalde zijn tweede Moto3-zege in Spanje op zondag. Hij begon op zaterdag al goed door zich te kwalificeren als derde, en dus kon hij op de racedag vanaf de eerste startrij starten. David Alonso, een grote rivaal van Veijer, ging onderuit tijdens de race en dus lag Veijer al vroeg in de wedstrijd aan kop. Vorig jaar in Maleisië won hij zijn eerste race, en daarmee was hij de eerste Nederlandse motorcoureur met een GP-zege in 33 jaar.

Jos Verstappen leidt tussenklassement in Rally van Wallonië

Jos Verstappen en zijn copiloot Renaud Jamoul begonnen zaterdag aan de Rally van Wallonië, onderdeel van het Belgian Rally Championship (BRC). De tweedaagse rally omvat in totaal twintig klassementsproeven. Ondanks een nieuw parcours wist Verstappen steeds sneller te gaan in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto en nam hij zaterdagavond de leiding in het tussenklassement. 'Ik ben zeer tevreden, het team heeft erg goed werk geleverd', zegt Verstappen, geciteerd door Verstappen.com. 'We hebben alles goed geanalyseerd en de auto gaat top.'

Tijdens de eerste dag van de tweedaagse rally, die begon met wisselvallige weersomstandigheden, liet Verstappen zich van zijn beste kant zien. Hij behaalde een reeks goede resultaten, waaronder een overwinning op de vijfde stage, en stond na de tweede omloop slechts 3,9 seconden achter op de leider. Met sterke prestaties op de laatste drie stages van de dag, leiden Verstappen en Jamoul het klassement met een voorsprong van 12,0 seconden. 'Zondag is een nieuw dag met nieuwe stages, die ik eerst wel zal moeten leren', zegt Verstappen.

F1 Academy krijgt American Express als nieuwe partner

De F1 Academy en American Express zijn een partnerschap aangegaan om vrouwen in de autosport te promoten en kleine bedrijven te ondersteunen, zo meldt Sports Illustrated. Deze samenwerking betekent niet alleen een versterking van de betrokkenheid van American Express bij de Formule 1, eerder aangemerkt als de officiële betalingspartner in de Verenigde Staten, maar introduceert nu ook een krachtig initiatief gericht op het betrekken van vrouwen binnen autosport. Jessica Edgar, een Britse coureur, zal het nieuwe gezicht worden voor het merk.

Susie Wolff, managing director van F1 Academy, is blij met de samenwerking. 'American Express is wereldwijd leider op het gebied van betalingen en een krachtige voorstander van kleine bedrijven en ondernemers wereldwijd, en we zijn trots om hen te verwelkomen bij F1 Academy als officiële partner', aldus Wolff. 'We zijn dankbaar voor American Express voor het omarmen van onze visie en voor het tonen van hun toewijding aan het versterken van vrouwen in de sport en het inspireren van de volgende generatie vrouwelijke coureurs.'

Formule 1 introduceert speciaal Formule 1-kanaal in de VS

Formula1.com meldt dat de sport in de Verenigde Staten vanaf het weekend in Miami 24/7 te bekijken valt via Formula 1 Channel, een nieuw gratis streamingskanaal. Hierop worden races van de Formule 1, Formule 2, Formule 3, en F1 Academy uitgezonden, plus populaire documentaires en herhalingen van oude races. De vraag naar de Formule 1 is de afgelopen jaren hard gestegen in de Verenigde Staten, onder meer via Drive to Survive, en het land organiseert inmiddels drie Grands Prix.

Ferrari eenmalig deels in het blauw voor Grand Prix van Miami

Ferrari laat voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami weten dat ze met een deels blauwe livery zal rijden. Ferrari doet niet vaak iets bijzonders met haar livery en wil het liefst haar rode kleur niet verruilen voor iets anders, maar pakt het nu groots uit voor de aankomende race in de Verenigde Staten. Naar verluidt zal de bolide wat accenten krijgen in azzuro la plata, een lichtblauwe kleur, en azzuro dino, een heldere kleur blauw. Deze blauwe tinten werden in 1964 geïntroduceerd door Ferrari. De precieze kleurstelling is nog niets over verklapt, maar het is duidelijk dat de presentatie van de eenmalige livery in de Sunshine State zal plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws