Papa Pérez laat van zich horen: 'Checo is de meest gewilde coureur' Formule 1
Formule 1

Papa Pérez laat van zich horen: 'Checo is de meest gewilde coureur'

Papa Pérez laat van zich horen: 'Checo is de meest gewilde coureur'

Er lopen heel wat trotse vaders rond in de Formule 1-paddock, maar weinig ouders van de coureurs zijn zo uitgesproken in hun steun aan hun zoon als Antonio Pérez. De Mexicaan meent dat zijn zoon de meest gewilde coureur in de paddock is, en verwacht dat zijn zoon nog wel een decennium actief zal blijven.

Pérez debuteerde in 2011 in de koningsklasse van de autosport, en zit inmiddels dus in zijn veertiende seizoen. Wat de vader van Sergio Pérez betreft komt het totaal eerder op 24 seizoenen uit. 'We gaan Checo nog tien jaar in de Formule 1 zien', zegt de trotse papa van de Red Bull Racing-coureur. Pérez is momenteel 34 jaar oud, terwijl Fernando Alonso recentelijk zijn contract tot en met 2026 verlengde. De Spanjaard zal tegen die tijd 45 jaar oud zijn. 'Kijk maar naar de leeftijd van Alonso', zegt Antonio Pérez dan ook, die meent dat zijn zoon daarna nog genoeg tijd heeft om van zijn pensioen te genieten. 'Checo zit de rest van zijn leven op rozen, hij zal nog tien jaar mee kunnen gaan in de Formule 1.'

Pérez heeft aan het einde van het seizoen een aflopend contract bij Red Bull, en hoopt een handtekening onder een nieuw meerjarig contract te bemachtigen. Antonio Pérez, zelf een politicus in het Noord-Amerikaanse land, denkt dat zijn zoon zich geen enkele zorgen hoeft te maken over zijn toekomst. 'Checo heeft veel opties, en is de meest gewilde coureur op de rijdersmarkt in de Formule 1 nu', vertelt de 64-jarige aan het Spaanse Relevo.

Financiële droom voor de teams

Antonio Pérez Garibay wijst er vooral op dat zijn zoon de nodige centen meeneemt. 'Hij is uiteindelijk ook degene met de meeste sponsoren, meer dan Max en Lewis Hamilton samen', voegt Pérez senior toe. Tot die sponsoren behoort onder meer Carlos Slim, die Pérez al zijn gehele carrière steunt. Slim was in het verleden zelfs de rijkste man wereldwijd. 'Bedrijven wereldwijd kloppen aan bij hem, want de beste promoter wereldwijd is Sergio Pérez', vervolgt de trotse vader van de zesvoudig winnaar, die onder meer McDonald's en KitKat als sponsoren heeft. 'Er is nooit merchandising van hem over, omdat alles heel snel uitverkocht raakt.'

Pérez eindigde in 2023 voor het eerst als nummer twee in het kampioenschap, en ook dit jaar staat hij vooralsnog op de tweede plek. 'Bij de Pérez' wordt alles als familie gedaan, we zijn ook wel 'Team Pérez', we zijn allemaal Pérez', sluit de emotionele vader van Sergio af. Pérez is aan zijn vierde seizoen bij Red Bull bezig, en is degene die de meeste weekenden als teamgenoot van Max Verstappen heeft afgewerkt.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws