Zo kan Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen worden Max Verstappen
Max Verstappen

Zo kan Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen worden

Zo kan Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen worden

Met nog twee races te gaan nadert de intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een kookpunt. Verstappen gaat na de Grand Prix van Qatar aan de leiding met nog 'maar' acht WK-punten verschil, met Hamilton hijgend in zijn nek. Verrassend genoeg kan Verstappen bij de volgende Grand Prix al wereldkampioen worden en F1Maximaal zette de scenario's die daarvoor nodig zijn op een rijtje.

Momenteel leidt Verstappen het WK-klassement, maar die voorsprong wordt al twee raceweekenden op rij kleiner. Na een overtuigende race in Qatar nadert Hamilton op slechts acht punten en met nog twee races te gaan is het dus haast onmogelijk om te voorspellen wie er uiteindelijk met de wereldbeker mag pronken. Wel is zeker dat er al in Saoedi-Arabië een wereldkampioen kan worden aangewezen, al is daar nog wel het één en ander voor nodig.

Verstappen moet in ieder geval winnen of tweede worden

Om te zorgen dat hij al bij de volgende race wereldkampioen wordt, zal Verstappen in Saoedi-Arabië 18 punten meer moeten halen dan Hamilton, zodat het puntenverschil 26 is en Hamilton dit niet meer in kan lopen in Abu Dhabi. Om 18 punten meer te scoren dan Hamilton in het volgende raceweekend, moeten één van de volgende scenario's uitkomen:

  • Verstappen wordt eerste en haalt snelste raceronde: Hamilton mag dan niet hoger dan P6 eindigen.
  • Verstappen wordt eerste: Hamilton mag dan niet hoger dan P7 eindigen.
  • Verstappen wordt tweede en haalt snelste raceronde: Hamilton mag dan niet hoger dan P10 eindigen
  • Verstappen wordt tweede: Hamilton mag dan geen punten scoren

Al met al lijken de scenario's die nodig zijn voor een 'vroeg' kampioenschap van Verstappen onrealistisch. Hamilton laat met twee overwinningen op rij een sterke vorm zien en bovendien zal de regerend wereldkampioen bij het volgende raceweekend zijn nieuwe motor inzetten, de krachtbron die hij ook in Brazilië gebruikte. De nieuwe Mercedes-motor zal naar verwachting een hoop meer pk's bieden, waarmee Hamilton een flink voordeel zal genieten.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws