Pérez heeft wereldtitel nog niet uit zijn hoofd gezet: 'Max en ik zijn aan elkaar gewaagd' Formule 1
Formule 1

Pérez heeft wereldtitel nog niet uit zijn hoofd gezet: 'Max en ik zijn aan elkaar gewaagd'

Pérez heeft wereldtitel nog niet uit zijn hoofd gezet: 'Max en ik zijn aan elkaar gewaagd'

Sergio Pérez gelooft nog altijd dat hij dit jaar zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 kan pakken. De Mexicaan vergooide afgelopen weekend in Monaco in de kwalificatie zijn kansen op de zege. Op zondag bleef de Red Bull Racing-coureur ook ver verwijderd van een positie die hem punten opleverde. Door het rampweekend in het prinsdom zag Pérez zijn achterstand op teamgenoot en titelconcurrent Max Verstappen oplopen naar 39 punten. De 33-jarige is echter niet van plan om de hoop al op te geven.

'De snelheid is er en dat is het belangrijkste', wordt Pérez geciteerd door NU.nl. 'Als ik na deze crash ook nog een halve seconde tot een volle seconde achterstand had gehad, dan had ik me meer zorgen gemaakt. We hebben de snelheid om hier bovenop te komen', doelt de Mexicaan op het voor hem teleurstellend verlopen raceweekend in Monaco. 'Ik bekijk het van weekend tot weekend. Komende zondag moet ik dus het beste van mezelf laten zien en zorgen dat ik win.'

Pérez gelooft oprecht dat hij Verstappen dit jaar van zijn derde wereldtitel af kan houden, want volgens de Mexicaan is het verschil tussen beide Red Bull-coureurs het hele jaar al klein. 'Max en ik zijn aan elkaar gewaagd. Soms ben ik beter, soms iets slechter. Max (Verstappen, red.) is waarschijnlijk de lastigste teamgenoot die je kunt hebben. Hij is de coureur in vorm, maar ik geloof er heilig in dat ik hem over een heel seizoen kan verslaan', is de zesvoudig Grand Prix-winnaar strijdvaardig.

Pérez neemt verantwoordelijkheid

Pérez heeft de voor hem rampzalig verlopen kwalificatie in Monaco uitvoerig geanalyseerd en hij stelt dat het misging door meerdere factoren. 'Wat ik heb geleerd is dat we het gewoon wat rustiger aan met alles hadden moeten doen. Het was een combinatie van dingen. We besloten op het laatste moment om alsnog een getimede ronde neer te zetten en toen dook er een Alpine voor mijn neus op. Daardoor werd ik verrast. Volgend jaar in Q1 in Monaco moeten we niet meer op het laatste moment zo'n beslissing nemen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik zelf gewoon beter op die situatie had in moeten spelen', steekt Pérez de hand in eigen boezem.

De Mexicaan voelde zich ook schuldig naar zijn team. 'Het is moeilijk, maar ik heb het gewoon te accepteren. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en mijn excuses aangeboden aan het team. Het voelde alsof ik iedereen teleurgesteld had', sluit Pérez zijn verhaal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws