Leclerc zelfkritisch na kwalificatie Monaco: 'Had misschien zelf ook beter om me heen moeten kijken' Formule 1
Formule 1

Leclerc zelfkritisch na kwalificatie Monaco: 'Had misschien zelf ook beter om me heen moeten kijken'

Leclerc zelfkritisch na kwalificatie Monaco: 'Had misschien zelf ook beter om me heen moeten kijken'

Het raceweekend in Monaco verliep voor thuisrijder Charles Leclerc alles behalve perfect. Een slechte communicatie en verkeerde strategische keuzes zijn daar de belangrijkste oorzaken van. De Ferrari-coureur is het daar slechts ten dele mee eens. De Monegask wil niet van een strategische fout spreken, maar de communicatie moet volgens hem in het vervolg wel beter.

Leclerc kwalificeerde zich voor zijn thuispubliek aanvankelijk nog als derde, maar omdat de Monegask Lando Norris tijdens diens snelle ronde in de weg reed, werd hij drie plaatsen achteruit gezet op de grid. Het maakte zijn race daardoor een stuk moeilijker en een podiumplaats zou ook nimmer binnen bereik komen. De kans op een podiumplaats werd dus eigenlijk door een onnodige fout op zaterdag al vergooid.

Aan Sky Sports laat de Ferrari-coureur weten dat het voorval intern zeker is besproken en daarbij heeft hij ook kritisch naar zijn eigen handelen gekeken. 'We hebben na de races altijd gesprekken en als we een fout hebben gemaakt, dan probeer we daar altijd van te leren', zegt Leclerc. 'In Monaco maakten we er natuurlijk één in de kwalificatie met het verkeer en dit is een communicatieprobleem. We hebben ernaar gekeken en ik had zelf misschien ook wat beter om me heen moeten kijken, ook al was het op een zeer lastig punt.

Leclerc noemt strategische keuze in de race geen fout

Tijdens de race ging het opnieuw mis. Kenners spraken van een foute beslissing van Ferrari door beide coureurs langer door te laten rijden terwijl het steeds harder begon te regenen. Leclerc kan zich echter niet vinden in dat oordeel. 'Op het gebied van de strategie wordt er van een fout gesproken, maar eerlijk gezegd zou ik dat geen fout, maar een keuze willen noemen. Daar maak ik me dus verder ook geen zorgen over', aldus de vijfvoudig Grand Prix-winnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws