Pérez hoopt in 2023 hele jaar voor de titel te vechten: 'Heb het gevoel dat ik op mijn best ben' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt in 2023 hele jaar voor de titel te vechten: 'Heb het gevoel dat ik op mijn best ben'

Pérez hoopt in 2023 hele jaar voor de titel te vechten: 'Heb het gevoel dat ik op mijn best ben'

Sergio Pérez wil dit jaar op de juiste manier afsluiten, zodat het team en hij komend seizoen weer kunnen vechten voor de titel. De Red Bull Racing-coureur begon dit jaar sterk, maar viel naarmate het seizoen vorderde verder terug ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander heeft momenteel een voorsprong van 139 punten op de man uit Guadalajara.

Begin dit jaar had Pérez een goed gevoel bij de RB18 en leek de auto goed te passen bij zijn rijstijl. 'Het begon heel goed. Er waren wel wat betrouwbaarheidsproblemen, maar het zag er goed uit. We zaten al vroeg in de mix voor het kampioenschap', begint de Mexicaan, geciteerd door Motorsport Week. 'Ik had een paar slechte races die me er echt van weerhielden om voor het kampioenschap te strijden.'

De eerste race in Bahrein vielen bijvoorbeeld beide Red Bulls uit. 'Dus er is in dat opzicht wat werk te doen samen met het team om ervoor te zorgen dat we die consistentie gedurende het hele seizoen kunnen behouden en dat we volgend jaar voor de titel kunnen vechten als we een auto van hetzelfde niveau zouden hebben', vertelt de 32-jarige.

Pérez: 'Belangrijk om dit seizoen op de juiste manier te eindigen'

Waar een goede start belangrijk is, weet Pérez dat het einde ook een groot verschil kan maken. Tijdens het raceweekend op Interlagos verloor de coureur namelijk een aantal punten ten opzichte van Charles Leclerc, met wie hij strijdt voor de tweede positie in het kampioenschap. 'Het is belangrijk dat we ons seizoen op de juiste manier eindigen, zodat we volgend jaar terug kunnen komen en het hele seizoen sterk kunnen beginnen.'

Pérez heeft het idee dat hij in de bloei van zijn carrière zit. 'Maar ik denk dat het er echt van afhangt hoe comfortabel ik ben aan het begin van het seizoen met de auto, zoals ik was in het begin van dit seizoen, daarna glipte het weg', vertelt hij. 'Dus ik denk dat we als Formule 1-coureurs voortdurend aan nieuwe uitdagingen werken, weet je, de hele tijd. Maar ik heb het gevoel dat ik op dit moment zo goed als op mijn best ben', eindigt de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws