Palmer begrijpt argwaan bij Verstappen: 'Er zit een luchtje aan de crash van Pérez' Formule 1
Formule 1

Palmer begrijpt argwaan bij Verstappen: 'Er zit een luchtje aan de crash van Pérez'

Palmer begrijpt argwaan bij Verstappen: 'Er zit een luchtje aan de crash van Pérez'

Jolyon Palmer vindt het incident van Sergio Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco op zijn minst opmerkelijk te noemen. In Brazilië maakte Max Verstappen zich niet populair door zijn teamgenoot niet voor te laten, maar daar had de coureur van Red Bull Racing zo zijn redenen voor. De Nederlander maakte het zelf niet openbaar, maar het leek dus te gaan over de crash van Pérez in Monte Carlo. Palmer denkt dat de Formule 1 moet nadenken over een reglementswijzing omtrent deze crashes.

Verstappen had zijn teamgenoot op Interlagos kunnen helpen in de strijd om de tweede plek tegen Charles Leclerc. 'Je kan je afvragen hoeveel Leclerc en Pérez geven om die tweede plek, maar als je naar de boordradio's luistert, wordt het duidelijk dat ze er heel veel om geven', zegt Palmer in zijn eigen analyse op F1TV. Bij zowel Ferrari als Red Bull wisselden de coureurs niet van positie. 'Bij Ferrari was het een stuk moeilijker, maar bij Verstappen begrijp ik het niet. Het gaat om de zesde plek. Bovendien heeft zijn teamgenoot hem al vaak genoeg geholpen, bijvoorbeeld in Abu Dhabi.'

Palmer snapt vraagtekens bij Verstappen

Alles lijkt te wijzen naar de crash van Pérez voor de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco. Palmer snapt dat Verstappen argwanend naar het incident kijkt. 'Destijds dachten we niet na over het incident, want een crash in Monaco kan altijd gebeuren. Als je er goed naar kijkt, dan zie ik wel dat er een luchtje aan zit. Je hoort dat hij heel erg hard op het gaspedaal drukt. Daarnaast probeert hij niet eens zijn auto op te vangen. Dat hoort wel bij het natuurlijke instinct van een coureur. Hij laat zich echt over aan zijn lot.'

Incidenten in Monaco hebben er vaker voor gezorgd dat coureurs hun poleposition konden behouden zonder dat de concurrentie de snelste tijd konden aanvallen. Palmer denkt dat het tijd is voor een regelverandering. 'We hebben het gezien bij Nico Rosberg in Monaco in 2014 en misschien zelfs bij Fernando Alonso in Baku dit jaar. Het is echter heel moeilijk om te bewijzen dat het daadwerkelijk opzettelijk was. Moeten de tijden afgepakt worden van coureurs die een rode of gele vlag veroorzaken? Ik denk het wel', concludeert de ex-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws