Vettel blij met keuze om te stoppen: 'Ik wilde niet afhankelijk zijn van deze wereld' Formule 1
Formule 1

Vettel blij met keuze om te stoppen: 'Ik wilde niet afhankelijk zijn van deze wereld'

Vettel blij met keuze om te stoppen: 'Ik wilde niet afhankelijk zijn van deze wereld'

Sebastian Vettel legt uit dat hij lange tijd twijfelde over stoppen, maar dat hij wel opgelucht is nu de kogel door de kerk is. Eind juli maakte de Duitser bekend dat dit zijn laatste seizoen in de Formule 1 zou zijn. De coureur legde uit nog vele dingen te hebben buiten de sport, waar hij graag iets meer tijd aan zou besteden.

Vettel voelt zich goed bij zijn keuze om met pensioen te gaan. 'Je kunt je voorstellen dat het aftellen begonnen is nadat ik de beslissing had genomen', begint de viervoudig wereldkampioen in de Beyond the Grid podcast. Komend weekend is het laatste Grand prix-weekend van het seizoen en daarmee dus ook de allerlaatste voor Vettel. 'Ik kijk wel uit naar de laatste race. Ik heb niet echt verwachtingen omdat het de laatste is, ik probeer er vooral van te genieten.'

Vettel verklaart dat hij vooral opluchting voelde toen het nieuws dat hij gaat stoppen naar buiten kwam. 'De beslissing was belangrijk, eentje die mijn leven gaat veranderen', vervolgt de 35-jarige. 'Ik heb er heel lang over nagedacht, ik worstelde er een hele tijd mee. Ik heb er veel over gesproken met mijn vrouw, maar ik heb er ook gesprekken over gevoerd met mezelf.'

De Duitse coureur probeerde te begrijpen wat hij zelf echt wilde. 'Maar ik realiseerde me wel dat het misschien tijd was om ermee te stoppen. Dat heb ik een tijd weggestopt, maar het gevoel groeide', legt Vettel uit. 'Sinds het nieuws naar buiten is heb ik meer kunnen genieten van de tijd in de auto', zegt de coureur die nu geen twijfel meer heeft over zijn keuze.

Vettel: 'Deze wereld zuigt je helemaal leeg'

De coureur die met Red Bull Racing vier wereldkampioenschappen wist te winnen houdt zich al lange tijd bezig met thema's die zich ook buiten de sport afspelen. 'Deze wereld zuigt je helemaal leeg. Ik wilde niet afhankelijk zijn van deze wereld en heb me buiten de races niet geprofileerd als iemand die in de Formule 1 hoort', vertelt Vettel daarover.

'Ik ben een coureur, maar thuis geniet ik van de dingen waar iedereen van kan genieten', vervolgt de Duitser. 'Er is meer dan de autosportwereld. Ik ben hier lang geweest, ik ben een groot deel van mijn leven geobsedeerd geweest door deze sport. Het zal wel pittig worden om die adrenaline en die spanning te missen, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk. Ik kan nog niet zeggen wat ik ga doen, maar ik heb veel plannen en wil eerst zien hoe het me vergaat in mijn nieuwe leven', concludeert Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws