Pérez houdt het weerbericht angstvallig in de gaten: 'Het kan onze tijd op het circuit beperken' Formule 1
Formule 1

Pérez houdt het weerbericht angstvallig in de gaten: 'Het kan onze tijd op het circuit beperken'

Pérez houdt het weerbericht angstvallig in de gaten: 'Het kan onze tijd op het circuit beperken'

Sergio Pérez blikt alvast vooruit op het Grand Prix-weekend in Imola. De Mexicaan hoopt daar een beter resultaat te kunnen neerzetten dan zijn P4-finish in Miami, maar denkt dat de onvoorspelbare weersomstandigheden wel eens roet in het eten zouden kunnen gooien. Verder staat de Red Bull-coureur ook even stil bij het overlijden van Ayrton Senna, dat dertig jaar geleden gebeurde op het circuit van Imola.

Pérez miste tijdens de Grand Prix van Miami net het podium, en moest in de Amerikaanse staat Florida genoegen nemen met een vierde finishplaats. Teamgenoot Max Verstappen eindigde wel op het podium, op P2 achter racewinnaar Lando Norris. De Mexicaan zegt daarom nu voorafgaand aan het weekend in Imola te 'werken aan een terugkeer naar het podium in Italië'.

'Het is leuk om terug te zijn in Europa, vooral in Imola, nadat we deze race vorig jaar hebben gemist (vanwege de overstromingen die het gebied troffen vorig jaar, red.)', zei Pérez, tegenover de internationale media, voorafgaand aan het Grand Prix-weekend. 'Dit gebied kan erg lastige weersomstandigheden hebben, dat is iets wat de zaken bemoeilijkt. Het kan onze tijd op het circuit tijdens de vrije training beperken en de kwalificatie op een duidelijke manier beïnvloeden'.

Pérez hoopt op een droog weekend

Volgens het laatste weerbericht is er ook dit raceweekend kans op een buitje. Pérez hoopt dat de regen op de vrijdag en zaterdag wel mee zal vallen. 'Hopelijk krijgen we een droog weekend. De voorspellingen voor vrijdag en zaterdag zien er tot nu toe veelbelovend uit en als we op die dagen solide zijn, zou dat ons in een goede positie brengen voor zondag', aldus de Red Bull-coureur.

Pérez is ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen voor het weekend in Italië, en hoopt in Imola meer uit zijn RB20 te kunnen halen dan tijdens de race in Miami. 'Ik was deze week in de fabriek om te kijken hoe we de set-up kunnen optimaliseren en onze prestaties in Miami kunnen verbeteren', vertelt de man uit Guadalajara. 'Het gaat erom dat we als team het hele weekend de juiste beslissingen nemen, en we werken samen om in Italië weer op het podium te staan.'

Pérez komt met eerbetoon Senna

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Formule 1-coureur Senna op het circuit van Imola overleed, en ook Pérez staat even stil bij de legendarische Braziliaans coureur. 'Dit weekend eren we de nagedachtenis van Ayrton Senna en het was belangrijk voor mij om deel uit te maken van het eerbetoon, dus draag ik de Forever Senna-muts in zijn iconische geel', vertelt Pérez. 'Hij was een inspiratie voor ons allemaal en de reden waarom zovelen van ons zijn begonnen met karten en hier (in de F1, red.) zijn beland.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws