Pérez ruikt kansen op Britse overwinning: 'We kunnen het gevecht aangaan' Formule 1
Formule 1

Pérez ruikt kansen op Britse overwinning: 'We kunnen het gevecht aangaan'

Pérez ruikt kansen op Britse overwinning: 'We kunnen het gevecht aangaan'

Sergio Pérez kende een lastige kwalificatie, maar is alsnog content met zijn vierde startplek voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Red Bull Racing-coureur had het naar eigen zeggen niet makkelijk in de natte omstandigheden, maar ziet nog volop kansen voor de race van zondag.

'Het was erg lastig', opent de Mexicaan in gesprek met Sky Sports F1 na afloop van de kwalificatiesessie. Pérez had het vooral lastig met het feit dat het weer niet op een zelfde soort niveau bleef: 'De omstandigheden bleven veranderen. In Q2 was het voor mij persoonlijk heel moeilijk, want ik kreeg geen eerste goede ronde voor elkaar.'

Pérez noteerde in Q3 vervolgens de vierde tijd en hoewel hij Max Verstappen daardoor voor zich moet dulden, vindt hij het geen groot probleem: 'Het is niet het einde van de wereld om vanaf de tweede rij te starten met zulke omstandigheden. We kunnen het gevecht aangaan vanaf daar. Hopelijk zijn we in staat om een goede race te rijden. We moeten een goede start hebben en dan kunnen we in de mix zitten.'

Pérez wil voor overwinning gaan

Bovendien is de 32-jarige uit het Mexicaanse Guadalajara optimistisch over zijn kansen tijdens de race op Silverstone op zondag. Wanneer hij de vraag krijgt of hij kansen ziet voor een overwinning, reageert Pérez stellig: 'Ja, absoluut. We kunnen vechten vanaf de vierde plaats en nu is het hopen dat we sterk zijn', besluit de coureur van Red Bull.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws