Marko na mislopen pole Verstappen: 'We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets' Formule 1
Formule 1

Marko na mislopen pole Verstappen: 'We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets'

Marko na mislopen pole Verstappen: 'We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets'

Helmut Marko baalt ervan dat het Max Verstappen niet is gelukt om poleposition te bemachtigen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Tijdens een kletsnatte kwalificatie was het Carlos Sainz die de Nederlander iets te snel af was, al kwam dat ook doordat Charles Leclerc nog even spinde voor de neus van Verstappen. Al met al staat er nog een hoop te gebeuren voor de race, ziet ook Marko.

'We moesten het gas wel loslaten', begint de Red Bull-adviseur in gesprek met Sky Deutschland, als hem wordt gevraagd naar de spin van Leclerc. Sainz kon daar achteraf flink van profiteren, want het lukte Verstappen daardoor net niet om de Spanjaard voorbij te gaan. Het gat met Sainz was namelijk zeven honderdsten. 'Die spin kostte ons de poleposition in de derde sector', aldus Marko.

Marko: 'Het probleem hier is inhalen'

Marko is niet blij met hoe de kwalificatie is geëindigd. 'We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets als dit', zegt de Oostenrijker. Voor Red Bull zal de focus op de race liggen, waarin Verstappen direct de aanval zal moeten inzetten. Als het aankomt op racetempo heeft Marko geen twijfels. 'Maar het probleem hier is inhalen', geeft Marko aan. En dus zal de start belangrijk gaan worden.

'Wij staan op de tweede en vierde plek, dus vanuit strategisch en tactisch oogpunt kan er veel worden gedaan', gaat Marko verder, die daarmee aangeeft dat Red Bull nog wat in de hoge hoed heeft zitten om beide coureurs naar voren te loodsen. Daarmee kunnen ze belangrijke punten gaan scoren in het kampioenschap. 'Ik denk dat we op racepace weer sneller zullen zijn (dan Ferrari, red.)', besluit Marko dan ook.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws