Pérez steekt loftrompet voor Verstappen: 'Die stabiliteit heb ik ook nodig' Formule 1
Formule 1

Pérez steekt loftrompet voor Verstappen: 'Die stabiliteit heb ik ook nodig'

Pérez steekt loftrompet voor Verstappen: 'Die stabiliteit heb ik ook nodig'

Sergio Pérez erkent dat zijn teamgenoot Max Verstappen op dit moment subliem en stabiel presteert. Om een comeback te maken heeft Pérez een foutloos weekend nodig en die hoopt hij in Canada te hebben. De Mexicaan weet dat hij net zulke vlekkeloze weekenden moet hebben als de tweevoudig wereldkampioen om weer in te lopen op de koploper in het kampioenschap.

Pérez kende een sterke openingsfase van het 2023-seizoen, maar na een slordige crash tijdens de kwalificatie van Australië, de crash in Monaco en een matige kwalificatie in Spanje heeft de Mexicaan wat goed te maken. Als de 33-jarige zijn teamgenoot Verstappen bij wil houden, dan moet hij een foutloos weekend hebben. 'Ik verlang eigenlijk naar een reset', laat Pérez weten op de mediadag van het Grand Prix-weekend van Canada. 'Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor wat er gebeurde in Monaco, waar ik een domme fout maakte. Vervolgens waren de omstandigheden op het circuit van Barcelona erg lastig tijdens de kwalificaties, wat het erg moeilijk maakte', geeft de Mexicaan toe.

'Daardoor hadden we een teleurstellende kwalificatie en moesten we daar zondag de gevolgen van dragen. Ik kijk er naar uit om weer terug te keren naar de vorm die we hadden aan het begin van dit seizoen', zegt Pérez, die twee zeges achter zijn naam heeft kunnen zetten. De andere vijf overwinningen tot nu toe zijn naar Verstappen gegaan, die de afgelopen paar weekenden subliem was. Dat durft de Mexicaan dan ook zeker wel toe te geven. 'Elke keer als het erop aankomt, presteert hij. Hij staat er tijdens de kwalificaties. Tot nu toe heeft hij dit jaar nog geen teleurstellend weekend gehad', kaart de Red Bull-coureur aan. 'Die stabiliteit heb ik ook nodig.'

Pérez kan zich geen slecht weekend meer verloorloven

Aangezien de Oostenrijkse renstal de beste auto van de grid heeft, is die stabiliteit wel haalbaar. Maar dat betekent dat Pérez minder fouten moet maken. 'Ik kan me geen slechte weekenden veroorloven. Tot nu toe heb ik er al twee à drie gehad en ik moet ervoor zorgen dat die voor de rest van dit seizoen verdwijnen. Vanaf nu moet ik consistent presteren, want dat is iets waar Max vooral uitblinkt', zegt Pérez. Daardoor heeft de Nederlander inmiddels al een voorsprong van 53 punten in het WK. Dat nam volgens Red Bull-teambaas Christian Horner de druk van de titelstrijd wat weg, maar daar is Pérez het niet mee eens.

'We moeten altijd streven naar maximale prestaties, dus we moeten gewoon blijven leveren. Op dit moment hebben we een fantastische auto, dus we moeten streven naar veel podiumplaatsen en overwinningen. Daar verandert niets aan', denkt de Mexicaan. 'Dat blijft zo tot het einde van het seizoen. De concurrentie zal steeds sterker worden, maar wij moeten gewoon blijven geven wat we hebben.' De 33-jarige is zich ervan bewust dat er in Montreal weer hele andere eisen aan de auto worden gestel. 'Dit is een veeleisend circuit. In Barcelona zagen we dat de concurrentie dichterbij komt en elk weekend kunnen één à twee teams in de buurt komen. Ook de weersvoorspellingen zijn niet gunstig, dus dat kan het speelveld nog meer gelijkmaken', concludeert de Mexicaan.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws