Perez: 'Van Verstappen worden we maar weinig wijzer' Formule 1
Formule 1

Perez: 'Van Verstappen worden we maar weinig wijzer'

Perez: 'Van Verstappen worden we maar weinig wijzer'

Sergio Perez gelooft dat de oplossing van zijn worstelen met de Red Bull Racing-bolide op de vrijdag ligt. Gedurende veel weekenden van de eerste helft van 2021 liep de Mexicaan op die eerste dag al achter de feiten aan, wat hem dan heel het weekend pijn doet. Om dat te voorkomen moet het gedurende de vrije trainingen dus beter, zoals het in de afgelopen jaren bij Racing Point ging. Aan een vergelijking met Max Verstappen heeft hij tijdens die oefensessies weinig.

'Ik moet de kennis opbouwen om op vrijdagen meer uit het materiaal te halen', meldde de Red Bull-coureur in gesprek met The Race. Het is voor Perez glashelder wat er moet veranderen: 'Ik heb betere vrijdagen nodig.' Tijdens de eerste en tweede vrije training gebruikt Perez de tijd veelal om te wennen aan hoe de bolide voelt op het nieuwe asfalt. Daardoor mist hij andere zaken die coureurs doorgaans tijdens de testuren doen.

Denk hierbij aan bandenmanagement en kwalificatiesimulaties. Voor de kwalificatiesimulaties op vrijdag en zaterdag hebben coureurs doorgaans twee goede ronden per sessie waarin ze een representatieve tijd neer kunnen zetten. Enkele ronden later is het nieuwe namelijk van het rubber af, wat inhoudt dat het weer wachten is op de volgende sessie voordat dat gevoel voor de kwalificatiesessie weer gecreëerd kan worden.

Perez kan niet naar Verstappen kijken

Vervelend natuurlijk dat Perez opstartproblemen kent. Teamgenoot Max Verstappen kan hem er echter helaas ook niet mee helpen. 'Van Verstappen worden we maar weinig wijzer. Hij is echt één met de auto en is overduidelijk de snelste coureur van de huidige grid. Hij is de rijder die het meeste in harmonie samenwerkt met de auto en zelden fouten maakt.' De problemen die Perez kent, zijn bij Verstappen niet aan de orde. Aan advies van de Nederlander heeft hij dus maar weinig.

Verstappen heeft er natuurlijk al een handjevol jaren opzitten bij zijn Oostenrijkse renstal. Zodoende is hij volledig gewend aan het materiaal dat hij voorgeschoteld krijgt. Dat is volgens Perez dan ook het primaire verschil en de reden dat hij het gedurende een race-weekend laat liggen: 'Hoe natuurlijker het gaat, hoe makkelijker. Bij mij zit alles in mijn achterhoofd, wat betekent dat ik er bewust over na moet denken in de auto. De snelste manier om op snelheid te komen is door Verstappens afstelling te gebruiken.'

Denk je dat Max Verstappen de Grand Prix van België wint? Zet op hem in en krijg 2,5 keer je inzet terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws