Perez volledig verrast: 'Gek dat we zo'n grote achterstand opliepen in kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Perez volledig verrast: 'Gek dat we zo'n grote achterstand opliepen in kwalificatie'

Perez volledig verrast: 'Gek dat we zo'n grote achterstand opliepen in kwalificatie'

Voor Sergio Perez liep de kwalificatie voor de Mexicaanse GP niet zoals gehoopt. Red Bull leek tijdens de trainingen het te kloppen team te zijn, maar werd in Q3 afgetroefd door Mercedes. Voor de Mexicaan zat er niet meer in dan een vierde plaats. Valtteri Bottas pakte de poleposition, gevolgd door zijn teamgenoot. Max Verstappen start morgen vanaf de derde plek.

'Ik werd in Q3 helaas afgeleid door Yuki Tsunoda. Alle downforce was weg omdat ik te dicht achter hem zat, dat was jammer', aldus Perez voor de camera's bij SkySports. Mercedes wist tijdens Q3 flink te verassen door met een flink marge voor Red Bull te blijven. 'Mercedes was erg sterk vandaag. Misschien hadden we er nog wat dichterbij kunnen zitten, maar of we ze hadden verslagen, vind ik moeilijk te zeggen.'

Ook pogingen om een slipstream te geven aan Verstappen werkten niet. 'Het was een chaotische sessie, ook die slipstreams werkten niet.' Desondanks is er nog niks beslist, zo weten ze ook bij Red Bull. 'De run naar de eerste bocht is erg lang, dus hopelijk kunnen we dan wat posities winnen. Het wordt een lange race, dus er is nog niks verloren.'

'Gek dat we zo'n grote achterstand opliepen'

Tijdens de trainingen leek Red Bull duidelijk sneller dan de naaste concurrentie, maar in de kwalificatie was hier niets meer van over. 'We hadden er vertrouwen in door de goede trainingen, maar Mercedes kwam sterk terug. Gek dat we zo'n grote achterstand opliepen in Q3, een sterke prestatie van Valtteri Bottas. Hopelijk kunnen we er morgen wel bijzitten', zo besluit de hoopvol gestelde Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws