Pérez weerspreekt aantijgingen over opzettelijke crash in Monaco Formule 1
Formule 1

Pérez weerspreekt aantijgingen over opzettelijke crash in Monaco

Pérez weerspreekt aantijgingen over opzettelijke crash in Monaco

Sergio Pérez wil het incident met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië graag achter zich laten. Het moment is al uitvoerig gesproken bij het team van Red Bull Racing en Pérez kan zich vinden in de conclusies van het team. Nu wil de coureur zich vooral gaan focussen op het gevecht met Charles Leclerc om de tweede plaats in het kampioenschap. Als Pérez op die tweede plek wil eindigen, dan moet hij voor de Monegask finishen in Abu Dhabi.

Verstappen kreeg op Interlagos te horen dat hij zijn teamgenoot voor moest laten in de laatste ronde. Het ging om P6 en Pérez had verwacht dat Verstappen de plek op zou geven. Dat deed de Nederlander niet, waardoor er felle gesprekken werden gevoerd na afloop van de race. 'Ik heb erg geen problemen meer mee', vertelt Pérez bij Sky Sports. 'We hebben alles intern besproken. Er is zoveel speculatie online met heel veel haat en dat is niet goed om te zien. We willen nu vooruitkijken.'

Verstappen zei gedurende de race dat hij zijn redenen had voor zijn beslissing tijdens de race. Veel mensen wezen naar de crash van Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan wil niet al te veel woorden vuil maken aan het incident op het krappe stratencircuit in Monte Carlo. 'Ik heb niks te zeggen over het incident in Monaco. Ik wil het allemaal achter me laten. Het is duidelijk wat er is gebeurd. Iedereen kan fouten maken.'

Pérez: 'Ik kijk vooral naar Leclerc'

Pérez heeft nu 290 punten weten te behalen dit seizoen, waardoor hij evenveel punten heeft als Leclerc. De afgelopen weken is Mercedes ook steeds sterker geworden, waardoor George Russell wiskundig gezien nog kans maakt op de tweede plek in het kampioenschap. Toch focust de Red Bull-coureur zich maar op één man. 'Ik kijk vooral naar Charles. Ik wil voor hem finishen deze race. Dat betekent een stuk meer voor mijn kampioenschap', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws