Sainz hoopt op overwinning: 'Maar als Mercedes domineert, wordt het moeilijk' Formule 1
Formule 1

Sainz hoopt op overwinning: 'Maar als Mercedes domineert, wordt het moeilijk'

Sainz hoopt op overwinning: 'Maar als Mercedes domineert, wordt het moeilijk'

Carlos Sainz hoopt het laatste raceweekend van het jaar in Abu Dhabi te kunnen maximaliseren. Toch kan het nog moeilijk worden, omdat Mercedes in Brazilië erg dominant was. Gezien de grootste tegenstander van de Spanjaard Lewis Hamilton is, kan het spannend worden. Dat weerhoudt de Ferrari-coureur er echter niet van om hoog in te zetten.

Tijdens de kwalificatie in São Paulo ging het bij Ferrari iets minder, met een vijfde plaats voor Sainz en de tiende plek voor teamgenoot Charles Leclerc. In de sprint- en de hoofdrace wisten beiden echter plaatsen goed te maken. 'In Brazilië hadden we weer de normale snelheid van de auto van dit jaar. Alleen in Mexico waren we echt niet goed', begint Sainz tijdens de persconferentie.

Ondanks het goede resultaat met uiteindelijk een derde en vierde positie in de race, ging niet alles van een leien dakje. 'Dat laat zien dat er in een goed weekend ook nog dingen fout kunnen gaan. Toch voelde ik me goed in de auto', vervolgt Sainz. De coureur had pech tijdens de race, want er kwam een tear-off in zijn remmen terecht. 'Het bleef maar roken en branden. Ik dacht dat we opnieuw een uitvalbeurt zouden hebben.' Dat was echter niet het geval. De coureur kon uiteindelijk het podium zelfs halen.

Sainz: 'We gaan in ieder geval voor een podium'

In Abu Dhabi hoopt Sainz nog meer vooraan te kunnen vechten. 'Ik denk dat als we ons focussen op dit weekend, dan kunnen we meedoen om de overwinning. Dan behalen we genoeg punten', verklaart de Spanjaard. De coureur hoopt zelf Hamilton te kunnen passeren voor de vijfde plek in het kampioenschap. Bij de constructeurs wil Ferrari de tweede positie vasthouden. 'Alleen als Mercedes dit weekend domineert, wordt het moeilijk voor ons. We gaan in ieder geval voor een podium', eindigt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws