Russell hoopt op herhaling van Brazilië: 'Maar Verstappen en Red Bull zullen snel zijn' Formule 1
Formule 1

Russell hoopt op herhaling van Brazilië: 'Maar Verstappen en Red Bull zullen snel zijn'

Russell hoopt op herhaling van Brazilië: 'Maar Verstappen en Red Bull zullen snel zijn'

George Russell hoopt zijn resultaat van Brazilië tijdens de laatste race van het jaar te kunnen herhalen. De Britse coureur wist op Interlagos zijn eerste overwinning te bemachtigen en gaat in Abu Dhabi voor niks minder. Toch verwacht hij dat Max Verstappen en Red Bull Racing het hem nog wel lastig zullen maken.

Na de race in Brazilië beloofde Carlos Sainz om een drankje te kopen voor Russell, maar de Brit vertelt dat dat niet is gebeurd. 'Er zaten veel coureurs op de vlucht naar Abu Dhabi', laat de Mercedes-coureur weten tijdens de persconferentie. 'Op zondagavond voelde ik natuurlijk ook al veel emoties en ik had al een feestje met het team. Dan ben je al heel erg moe als je in het vliegtuig zit. We moesten ons ook redelijk haasten naar de luchthaven', verklaart Russell.

De 24-jarige was natuurlijk erg enthousiast dat hij eindelijk het hoogste treetje van het Formule 1-podium mocht betreden. Na drie jaar bij Williams te hebben gereden en een grote kans te hebben gemist tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020, heeft de coureur eindelijk zijn overwinning. 'Ik ben heel erg blij met wat ik heb bereikt. Hier droom je als kind natuurlijk al van. Dat zet zich door als je voor het eerst in de Formule 1 komt', vertelt Russell tevreden.

Russell: 'Nu gaan we in Abu Dhabi ook voor de zege'

Toen de coureur eindelijk naar een team mocht dat acht jaar op rij het constructeurskampioenschap had gewonnen, was hij natuurlijk intens blij. Toch bleek de Mercedes dit jaar minder dominant dan voorgaande jaren. 'Dit jaar hebben we al heel erg vaak het gevoel gehad dat we geen kans hadden op een zege', verklaart Russell.

In Brazilië zag het er echter rooskleuriger uit. Nadat de Brit de Sprint won, voelde hij dat er meer in zat. 'Dat weekend was het voor het eerst dat we echt het gevoel hadden dat er iets mogelijk was. Dat was een geweldig gevoel', vertelt Russell. De coureur hoopt natuurlijk om de race op Interlagos dit weekend te kunnen herhalen. 'Nu gaan we hier in Abu Dhabi ook voor de zege, want de auto is sinds Austin een stuk beter. Max en Red Bull zullen ook snel zijn. De rechte stukken spreken natuurlijk in hun voordeel', eindigt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws