Pérez wil Verstappen verslaan in Jeddah: 'Hopelijk mijn beurt om te winnen' Formule 1
Formule 1

Pérez wil Verstappen verslaan in Jeddah: 'Hopelijk mijn beurt om te winnen'

Pérez wil Verstappen verslaan in Jeddah: 'Hopelijk mijn beurt om te winnen'

In Bahrein wist Red Bull Racing nog met overmacht een 1-2 in de wacht te slepen, maar Max Verstappen en Sergio Pérez weten dat het Jeddah Street Circuit een heel andere baan is, en de verhoudingen dus anders kunnen zijn. De Nederlander verwacht wel opnieuw een sterke auto te hebben op het in zijn ogen gave circuit, terwijl zijn teamgenoot vooral zijn pijlen richt op de overwinning en het verslaan van de Nederlander.

In een persbericht voorafgaand aan de Grand Prix in Saoedi-Arabië denkt Verstappen dat hij niet opnieuw met overmacht de overwinning kan grijpen. 'Na een geweldige start in Bahrein verwacht ik niet dat het in Jeddah een gemakkelijke opgave wordt. Het is een heel ander circuit en de auto moet er snel zijn. Toch denk ik dat we met de vele snelle bochten een sterke auto voor dit circuit kunnen hebben', zo verwacht hij wel weer mee te kunnen doen om de prijzen.

Ten opzichte van het afgelopen jaar, toen de inmiddels tweevoudig wereldkampioen een spannend duel uitvocht met Charles Leclerc en aan het langste eind trok, zijn er wel een aantal wijzigingen gedaan aan het circuit. Echt invloed op de lay-out heeft het echter niet gehad. 'De veranderingen aan het circuit zijn vooral gedaan voor de zichtbaarheid, dus hopelijk is het voor ons rijders wat beter geworden, want op sommige plaatsen was het zeker gevaarlijk. Het is echt een gaaf stratencircuit, met veel grip, dus ik race er altijd graag.'

'Mijn beurt om te winnen'

Ook Pérez hoopt in Jeddah goede zaken te kunnen doen, en hoopt vooral nu wel zijn teamgenoot te snel af te zijn, in tegenstelling tot onder meer vorig jaar en afgelopen week in Bahrein. 'Het is zaak om het momentum van Bahrein vast te houden. Er is nog ruimte voor verbetering in een poging de auto sneller te maken. In de eerste race hebben we veel data verzameld en achter de schermen is er hard gewerkt. Het gaat interessant worden om te zien hoe iedereen komend weekend presteert. Het is een heel andere baan dan in Bahrein. Ik kijk uit om terug te keren naar de baan waar ik in 2022 pole pakte. De timing van de safetycar was nogal ongelukkig toen ik aan de leiding lag. Hopelijk is het nu mijn beurt om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws