Verstappen weet waarin hij zich onderscheidt: 'Heb ik aan gewerkt sinds ik een kind was' Formule 1
Formule 1

Verstappen weet waarin hij zich onderscheidt: 'Heb ik aan gewerkt sinds ik een kind was'

Verstappen weet waarin hij zich onderscheidt: 'Heb ik aan gewerkt sinds ik een kind was'

Max Verstappen denkt dat één aspect in zijn rijgedrag ervoor zorgt dat hij momenteel veel successen ervaart. De coureur van Red Bull Racing bedankt daar vooral zijn vader voor, die er altijd op hamerde dat zijn zoon vanaf de allereerste minuut snel moest zijn. Ondanks dat meerdere mensen in de Formule 1-wereld opmerken dat Verstappen graag in een auto met een specifieke afstelling rijdt, denkt de coureur zelf dat hij geen specifieke bolide nodig heeft die bij zijn rijstijl past.

Verstappen is momenteel de dominante kracht in de Formule 1. De Red Bull-coureur weet zelf waar hij een streepje voor heeft op de concurrentie. 'Één ding waar ik altijd aan heb gewerkt sinds ik een klein kind was, is mijn aanpassingsvermogen', zegt Verstappen bij The Daily Mail. 'Als we naar een nieuw circuit gingen, zei mijn vader dat ik zo snel mogelijk snel moest zijn. Sommige mensen zouden zeggen dat je een uur de tijd hebt om op snelheid te komen, maar mijn vader zei: Nee, je moet het doen in drie ronden.'

Gedurende de lessen van Jos Verstappen heeft de Red Bull-coureur natuurlijk ook een unieke rijstijl ontwikkeld, waar veel analisten vaak naar wijzen. Toch ziet de tweevoudig wereldkampioen het anders. 'Ik pas me hierin ook aan. Als de auto onderstuur heeft, pas je je aan aan hoe de auto snel is op die manier. Als het overstuur heeft, pas je je aan. Hetzelfde geldt voor circuits, sommige hebben hoge bandenslijtage, sommige hebben meer grip dan andere. Je moet je aanpassen aan de grenzen van de plaats waar je bent of de omgeving waarin je bent.'

Verstappen: 'Ik denk nooit aan dapper zijn'

Naast het feit dat analisten een specifieke rijstijl bij Verstappen zien, merken ze ook vaak op dat hij een redelijk agressieve coureur is. Ondanks dat Verstappen daardoor nog wel eens in bijna onmogelijke gaten duikt, ziet hij zichzelf niet als een dappere coureur. 'Nee, ik denk nooit aan dapper zijn. Ik voel me zelfverzekerd, en als ik me zelfverzekerd voel in wat ik om me heen heb, kan ik misschien wat later remmen. Maar je kunt soms de beste coureur hebben in een slechte auto, één die niet in staat is om later te remmen', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws