Pérez ziet problemen bij Red Bull opgelost worden: 'We hebben er geen last meer van' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet problemen bij Red Bull opgelost worden: 'We hebben er geen last meer van'

Pérez ziet problemen bij Red Bull opgelost worden: 'We hebben er geen last meer van'

Sergio Pérez kijkt uit naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Voor het eerst reizen de coureurs af naar Jeddah om daar een Formule 1-race te rijden. Red Bull Racing gaat een spannende race tegemoet, want als ze Mercedes in het oog willen blijven houden, zullen ze de aanval moeten openen. Ook staat er een hoop op het spel rondom Max Verstappen, die komend weekend in theorie al wereldkampioen zou kunnen worden.

Als tweede coureur naast Verstappen hoopt Pérez een belangrijke rol te kunnen spelen in het kampioenschap, zowel voor zijn teamgenoot als voor Red Bull bij de constructeurs. 'Dat zou geweldig zijn', begint de Mexicaan op de persconferentie. 'Het zou heel bijzonder zijn om Red Bull aan de titel bij de constructeurs te helpen. Ik ben blij dat we daarom kunnen vechten en we gaan ons best ervoor doen. Waar we eindigen zien we dan wel weer.'

'Ik hoop dat we voor ze kunnen eindigen'

Met Jeddah heeft de Formule 1 weer een nieuw circuit op de kalender. Daardoor valt er ook nog weinig te zeggen wie er de overhand zal hebben. 'Alles is mogelijk en de laatste twee races zullen erg belangrijk zijn voor ons', aldus Pérez. 'Ik verwacht dat het nog spannend gaat worden tussen ons en Mercedes, maar ik hoop dat we voor ze kunnen eindigen. Erg leuk om in zo'n gevecht verwikkeld te zitten. Onze voorbereidingen zijn in ieder geval goed verlopen.'

Voor Red Bull is het te hopen dat het probleem met de achtervleugel er niet voor gaat zorgen dat het team belangrijke punten misloopt. Zo werden er eerder al haarscheurtjes gevonden in de achtervleugel en ging deze flapperen nadat de DRS werd opengezet. Maar volgens Pérez zijn deze problemen verholpen. 'Inmiddels is het opgelost en hebben we er geen last meer van. Daarvoor hebben we meerdere vleugels die we kunnen gebruiken', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws